Homepage - D-reizen

Het eerste dat de meeste mensen over Lapland weten, is dat het de thuisbasis is van de Kerstman, en niets kan de kerst van een kind magischer maken dan een reis naar de plek waar die magie plaatsvindt. Voor oudere mensen is er een heel ander soort magie: het spookachtige noorderlicht, de hartverscheurende schoonheid van de Scandinavische bossen in de herfst, of de eindeloze dagen tijdens de middernachtzon in de zomer. In de lange winters kun je je ook bezighouden met de Arctische activiteiten die je kent uit films, zoals ijsvissen, langlaufen of een rendierrit maken. Boek je een Lapland vakantie? De volgende uitjes raden we dan zeker aan!

 

Skiën

Als je op zoek bent naar gigantische bergen, is Lapland misschien niet iets voor jou. De regio is eerder een eldorado voor langlaufers en ligt van oktober tot en met april onder een dikke laag sneeuw. Langlaufen is een nationaal tijdverdrijf en het hele jaar door is het de gemakkelijkste manier om erop uit te trekken. In de ronde heuvels van Lapland zijn de meeste van de “grote vier” skigebieden van de regio te vinden. Op deze gladde heuvels liggen Levi, Pyhä-Luosto, Ruka en Ylläs. Als je van grote resortfaciliteiten houdt, dan is Levi zeker de plek om naartoe te gaan, met 43 pistes, waarvan bijna de helft verlicht is.

 

Noorderlicht

Ongeveer 200 nachten per jaar, van eind augustus tot april, heb je de kans om een ​​van de grote natuurspektakels te zien. Tenzij je dicht bij de poolcirkel woont, kan dit een unieke kans zijn. Het noorderlicht verschijnt op heldere nachten, dus misschien heb je een beetje geluk nodig met het weer. Hoe je ze ziet, is aan jou. In de winter kun je onverschrokken worden en met een sneeuwscooter de ijzige wildernis in racen, of op sneeuwschoenen naar een uitkijkpunt sjokken. Als dit je te veel moeite lijkt, zijn er talloze luxe suites en glazen iglo’s waarmee je vanuit je comfortabele accommodatie naar de Aurora Borealis kunt staren.

 

Kerstman

De belangrijkste stad van Lapland, Rovaniemi, is officieel de geboorteplaats van de Kerstman. Voor kinderen zou het ongehoord zijn om Lapland te bezoeken en ze niet mee te nemen naar de Kerstman. Er zijn drie grote attracties met een kerstmanthema rond Rovaniemi: Santa Claus Village, waar je zijn kantoor kunt zien, en het postkantoor waar kinderbrieven van over de hele wereld terechtkomen. Santa Park is meer een kerstthemapark met attracties en shows voor de kleintje. Jolukka is ondertussen een landelijke attractie, waar kinderen het hele jaar door met de elfen van de Kerstman kunnen rondhangen, gaan vissen, rendieren verzorgen en bessen plukken.

 

Levi Ice Gallery

Ongeveer zes kilometer langs een langlaufloipe vanaf het skigebied Levi ligt deze “coole” attractie met bouwwerken die volledig uit ijs zijn gesneden. Het is mogelijk om hier een kamer te boeken, maar de meeste mensen komen langs om onder het genot van een maaltijd of een biertje vol ontzag naar de sculpturen te staren. Als je alleen maar voor een drankje blijft, kun je deelnemen aan wat de vreemdste locatie voor een karaoke-zanglied ooit zal zijn! De faciliteiten van de galerie kunnen worden geboekt voor evenementen, dus wie weet ben jij een van de gelukkigen die een bruiloft in een echt ijspaleis bijwoont.

Categorieën: Algemeen