Homepage - D-reizen

We houden er allemaal van om gezellig samen te zijn met dierbaren thuis, maar we vinden het ook leuk om te zien hoe steden over de hele wereld elk jaar in december transformeren. De beste plaatsen om Kerstmis door te brengen lopen in ons boek uiteen van Europese steden met kerstmarkten uit verhalenboeken tot Aziatische megasteden met over-the-top lichtshows – en zelfs vrolijke steunpilaren hier in de VS. Al met al zijn er over de hele wereld fantastische steden om daar je kerstcadeautjes kinderen te geven. Hieronder noemen we de allerbeste opties:

 

Berlijn in Duitsland

Duitsland staat over de hele wereld bekend om zijn vele kerstmarkten; alleen al de hoofdstad heeft er meer dan 60, waaronder het ongelooflijk pittoreske Weihnachts Zauber, dat wordt omringd door bezienswaardigheden als de Französischer Dom en het Konzerthaus. Tussen marktbezoeken door kunnen reizigers tot ver in het nieuwe jaar genieten van de met Michelin-sterren bekroonde restaurants van de stad, bruisende nachtclubs en hippe musea.

 

Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai viert Kerstmis op dezelfde manier als Dubai bijna alles doet: op ware, overdreven wijze. Bekijk de boomverlichting die in de stad plaatsvindt, waaronder die bij Towers Rotana, Fairmont The Palm en The Irish Village, en kijk hoe de vrolijke St. Nicks erheen rennen bij de Santa Run. En aangezien geen bezoek aan Dubai compleet is zonder meerdere keren te hebben gewinkeld, kun je tijd vrijmaken om wat lekkers in te slaan op een van de kerstmarkten van de stad.

 

Bethlehem in de Verenigde Staten

De afgelopen dertig jaar heeft het stadje Bethlehem in Pennsylvania zijn naam gekanaliseerd en voor de feestdagen omgetoverd tot ‘Kerststad’. De vieringen vinden plaats rond de Christkindlmarkt bij de SteelStacks, met meer dan 50 kraampjes met ambachtelijk handwerk, maar ook livemuziek en speciale evenementen met de Kerstman zelf. Bethlehem is dan ook een fantastische stad om Kerst door te brengen!

 

Inari in Finland

Terwijl de meeste toeristen met Kerstmis naar de Lapland-stad Rovaniemi trekken, raden we aan om nog verder naar het noorden te gaan (zoals, binnen het bereik van de Noordelijke Noordelijke IJszee) naar het dorp Inari. Gelegen in het hart van de schilderachtige regio Ivalo, bereikbaar via een 1,5 uur durende vlucht vanuit Helsinki, is Inari een puur winterwonderland bezaaid met hotels en restaurants die het leuk en gezellig houden. Je kunt je nauwelijks een authentiekere wintervakantie voorstellen dan een vakantie op hondensleeën, rendieren voeren en het noorderlicht achtervolgen.

 

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *