Eerder meldden we al wanneer in 2019 de zwarte zaterdagen vallen. Enkele jaren geleden maakte de ANWB een analyse van de beste dag en tijd om naar het zuiden te vertrekken tijdens de zwarte zaterdagen. Wat bleek? Het beste vertrekmoment was de zaterdag om 16.00 uur. Wie dus denkt op de Franse wegen files te vermijden door in de zomermaanden in de nacht van vrijdag op zaterdag te gaan rijden komt bedrogen uit.

De ANWB heeft een analyse gemaakt van historische gegevens van TomTom. De ANWB bekeek de reistijd op drie trajecten: van Utrecht naar Perpignan (1337 km), naar Nice (1402 km) en naar Biarritz (1235 km). Wie veel eerder vertrekt dan zaterdag 16.00 uur doet er langer over. De reis kan op alle drie de trajecten wel uren langer duren.

De twee zwarte zaterdagen vallen dit jaar op 3 en 10 augustus 2019. Het worden dan de drukste dagen op de Franse wegen. Op die dagen worden vele honderden kilometers file verwacht.

De grootste problemen worden verwacht op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens, aldus de ANWB. Op de zondagen wordt veel minder drukte verwacht.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.