Homepage - D-reizen

Als men vroeger op vakantie ging, werd er vooral gekeken of er genoeg te doen was voor de kinderen. Bijvoorbeeld een zwembad, een strand om zandkastelen te bouwen en een animatieprogramma. Tegenwoordig speelt iets anders ook een belangrijke rol, namelijk of er internet is bij de accommodatie of in het vakantiepark.

Andere tijden

Natuurlijk blijven al die andere zaken ook nog steeds een belangrijke rol spelen. Het blijft altijd leuk als er voor de kinderen het een en ander te doen is. Het cliché: ‘Als de kinderen het naar hun zin hebben dan hebben de ouders dat ook’ is in tegenstelling tot sommige zaken niet veranderd. Maar we hebben nu eenmaal te maken met een nieuwe generatie. Deze kinderen zijn opgegroeid met internet. Toch zijn het niet alleen de kinderen die de gemakken van het internet hebben ontdekt, ook voor volwassenen brengt het internet veel voordelen. Daarom besteden we ook thuis zoveel aandacht aan het kiezen van het juiste internet-abonnement. We gaan er graag even voor zitten om de aanbieders met elkaar te vergelijken. Want aan traag internet heeft het héle huishouden een broertje dood.

Wifi

Op vakantie hebben de volwassenen er vaak wat minder moeite mee als er geen internet bij de accommodatie is. Meestal hebben ze een telefoon met internet die ze ook nog als hotspot kunnen gebruiken als er even een mail vanaf de computer moet worden verstuurd. Bij de kinderen is de databundel van hun telefoon vaak een stuk kleiner, dus wifi is ontzettend belangrijk om het thuisfront regelmatig op de hoogte te houden van alle speciale dingen die ze meemaken tijdens de zomervakantie of andere vakanties.

Social mediakanalen

Hierdoor komen we gelijk op een ander punt aan. Door de huidige social mediakanalen is het vaak voor tieners ontzettend belangrijk om foto’s te maken en te plaatsen die eruit springen. Bijvoorbeeld van oogverblindende landschappen of hippe steden. Dat brengt dan wel gelijk weer een voordeel met zich mee. Waar de kinderen vroeger niet bij het zwembad waren weg te slaan, vinden ze het tegenwoordig vaak een stuk leuker om bijzondere plekken te bezoeken. Luxe accommodaties, varen op een boot en mooie stranden doen het ook goed op de foto.

Andere culturen

Wat kinderen ook nog steeds leuk vinden op vakantie is wanneer ze zelf kunnen kiezen wat ze eten. En dan vooral de dingen die ze thuis niet regelmatig voorgeschoteld krijgen. Dat betekent dat de vakantie ook een manier kan zijn om kinderen met de gerechten uit een andere cultuur kennis te laten maken, ze zijn meer bereid om dingen uit te proberen. Natuurlijk moet er wel eerst een mooie foto van het gerecht worden gemaakt als het iets speciaals is.

Genieten met elkaar

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat de kinderen tijdens de vakantie de hele dag met hun telefoon bezig zijn. Tenslotte is het ook leuk om van elkaar te genieten tijdens een vakantie. Maar een beetje mee laveren met hun manier van leven kan soms ook leuk zijn. Zo krijg je toch een beetje een beeld wat voor de kinderen belangrijk is en zij vinden het erg leuk als er interesse wordt getoond. Niet te veel natuurlijk! Want dan is het weer stom.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *