Homepage - D-reizen

Canada is een enorm land, of liever gezegd het op één na grootste land ter wereld qua totale oppervlakte, en het heeft ontzettend veel te bieden. Dit betekent dat het een goed idee is al voor vertrek naar het land een reisplan te maken en te beslissen welke attracties  u tijdens uw reis niet wilt missen. In dit artikel geven we wat inspiratie voor een reis naar Canada met kinderen. Vergeet niet om voor vertrek ook voor uw kinderen een visum of een eTA Canada aan te vragen.

Ongerepte natuur in de nationale parken

Velen zijn van mening dat een ideale vakantie met kinderen een combinatie is van plezier en onvergetelijke ervaringen waar zij ook nog iets van kunnen leren. Wat dat betreft zijn de nationale parken in Canada perfect: de ongerepte landschappen van de Canadese nationale parken zullen indruk maken op uw kinderen, en zullen het wat leren over de natuur en het milieu. Denk bijvoorbeeld aan de nationale parken Banff en Jasper in de Rocky Mountains in Alberta, of de nationale parken Kootenay en Yoho in British Columbia. De nationale parken Banff en Jasper zijn daarnaast met elkaar verbonden door de beroemde Icefields Parkway, een prachtige route langs veel natuurschoon (waaronder meren, gletsjers, et cetera), die voor zowel kinderen als hun ouders een onvergetelijke ervaring is. In het nationaal park Banff bevindt zich het beroemde en mooie Lake Louise. Natuurlijk mag een bezoek aan de Niagara watervallen ook niet ontbreken gedurende een bezoek aan Canada.

Interessant om te weten voor wie met kinderen op reis gaat naar Canada is dat de toegang tot veel nationale parken gratis is voor kinderen.

Icefields Parkway

 

Steden met een interessante geschiedenis 

Ook de steden in Canada zijn perfect om zowel te ontspannen als de geschiedenis van het land te leren kennen. Wanneer u bijvoorbeeld de stad Québec bezoekt, en met de name de smalle straatjes en koloniale gebouwen in het historische centrum van de stad, waant u zich bijna in Frankrijk. Québec is de oudste nog bestaande Europese nederzetting in Canada. Het beroemdste gebouw van de stad is zonder twijfel het indrukwekkende Château Frontenac. In de provincie Québec is er nog een stad waar de Franse invloeden nog duidelijk zichtbaar zijn, namelijk Montréal. Montréal is de op één na grootste stad van Canada en het historische centrum, Vieux-Montréal genaamd, kunt u historische gebouwen en gezellige straatjes bewonderen, net als in de stad Québec. Andere interessante bezienswaardigheden van Montréal zijn de oude haven en de Notre-Dame basiliek, gelegen aan de overkant van de Place d’Amres in Vieux-Montréal. Bovendien bevindt zich in de provincie Québec een museum dat speciaal voor kinderen tot 14 jaar is ontworpen: het Canadian Children’s Museum. Het is een van de populairste musea in Canada.

Naast deze twee steden heeft Canada nog verschillende andere steden die een bezoek waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Ottawa, Toronto (met de Canadian National Tower of CN-Tower), Vancouver (met het beroemde Stanley Park) en Calgary, om er maar een paar te noemen. Voor een vakantie met kinderen is het interessant te weten dat er in Canada veel pretparken zijn, waaronder Canada’s Wonderland (in Vaughan) e het LEGOLAND Discovery Center Toronto, maar ook verschillende musea, zoals het Discovery Centre in Halifax (Nova Scotia), een interessant interactief wetenschapsmuseum.

Old Quebec

Benodigde documenten: eTA Canada

Nederlandse en Belgische reizigers die een bezoek willen brengen aan Canada, moeten daarvoor in het bezit zijn van een geldig paspoort en voor vertrek een visum of eTA Canada aanvragen. Dit geldt ook voor kinderen. Gelukkig kan het eTA Canada gemakkelijk en snel online worden aangevraagd, door middel van een online aanvraagformulier. Het is mogelijk voor alle gezinsleden tegelijk een eTA Canada aan te vragen met slechts één aanvraagformulier. Als men aan alle voorwaarden van het eTA voldoet, wordt aangeraden deze reistoestemming aan te vragen in plaats van een visum voor Canada, omdat het eTA gemakkelijker, sneller en goedkoper aan te vragen is. Het eTA Canada heeft een geldigheidsduur van vijf jaar en gedurende deze periode mag men meerdere reizen naar Canada maken, op voorwaarde dat elke reis maximaal zes maanden duurt. Wie in het bezit is van een eTA kan met deze reistoestemming dus meerdere familiereizen maken naar Canada en alle attracties in het land bezoeken. Klik hier voor meer informatie over het eTA.

 

Categorieën: Nieuws