We kunnen er niet omheen: de vakanties zijn nu echt overal in Nederland voorbij. Dus dat betekent helaas ook weer volle treinen en volle wegen. En een ander feit: de meteorologische herfst is begonnen op 1 september. En toeval of niet: het was op 1 september prompt 10 graden koeler dan de dag ervoor.

Het lekkere gevoel van de zomer en de zomervakantie gaat zo wel heel snel weg en daarom is het het ook wel lekker om vooruit te kijken: wat wordt de volgende vakantie? Uiteraard is dat de herfstvakantie. Maar wat gaan we doen? Hier lees je enkele tips om op een leuke manier de herfstvakantie in te gaan.

Allereerst nog even het overzicht: wanneer is het herfstvakantie in Nederland?

Herfstvakantie Nederland 2019 - Alle data onder voorbehoud van wijzigingen en fouten
RegioBeginEindWeek
Regio noord en midden21-10-2019(W: 43)25-10-2019(W: 43)43
Regio zuid, adviesdata.14-10-2019(W: 42)18-10-2019(W: 42)42

Lekker weg in eigen land

Wat is er lekkerder dan heerlijk de bossen in te gaan in de herfst? Zeker als het weer een beetje mee zit, kun je heerlijke wandelingen maken in de bossen van de Veluwe of door de heuvels in Limburg. Lekker door metershoge stapels kleurrijke herfstbladeren stampen.

Nederland is dan ook één van de populairste bestemmingen voor de herfstvakantie. Zoek hier eens naar een leuke bungalow of bekijk bijvoorbeeld de mooie vakantieparken van Landal.

In de herfstvakantie kan je, naast wandelen en fietsen, ook eens leuke musea bezoeken. Ook met het gezin! Zoals het Maritiem Museum Rotterdam, het Spoorwegmuseum, het Omniversum of het Nationaal Militair Museum.

Naar de zon

Erg in opkomst de laatste jaren: lekker naar de zon in de herfstvakantie. Heb je nog niet genoeg zon gehad in de zomer of wil je dat zomergevoel juist rekken? Ga dan naar de zon! Naar de blauw-witte huisjes in Griekenland. Of de warmte opzoeken in Spanje of Portugal.

Omdat, in tegenstelling tot bij de zomervakantie, niet heel Europa vrij heeft, zijn de kosten van de zonvakanties in de herfstvakantie iets schappelijker. En ter plekke is het ook eerder gezellig, dan overvol en superdruk. Dus genoeg reden voor wat extra zon!

Stedentrip

Ook de stedentrips zijn erg populair in de herfst. Gewoon eens een paar dagen een mooie stad bezoeken, zoals romantisch Parijs, cultureel Londen of zonnig Valencia! Als het een beetje meezit heb je lekker weer, maar mocht het toch tegenvallen, dan duik je de gezellige winkelcentra in of bijzondere musea. In de grootste en mooiste steden van Europa is altijd voldoende te doen. En voor elk wat wils!

Wat ga jij doen in de herfstvakantie? Laat zelf goede tips achter onder dit artikel!

Foto van Jennifer Murray van Pexels

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.