Heb jij ook zo’n zin om er weer eens lekker tussenuit te gaan met je gezin? Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo zorg je er namelijk voor dat je op vakantie optimaal kan genieten van de prachtige bestemming. Daarom geven we je vandaag een aantal tips hoe je zo goed mogelijk voorbereid op vakantie kunt gaan.

 1. Vind een leuke bestemming
  De eerste tip die we je willen meegeven is het meteen het leukste onderdeel van de vakantie: het vinden van een leuke bestemming. Ga met de caravan naar een gezellige camping in Frankrijk of pak het vliegtuig en zoek de zon op aan de Spaanse Costa. Waar je ook voor kiest: wij raden je aan om altijd goed vooronderzoek te doen om te kijken of de bestemming voldoet aan jouw wensen. Is er genoeg te doen voor je kinderen? Welke activiteiten kan je in de buurt ondernemen? En waar is de camping of het hotel gelegen?
 2. Check je documenten
  Wanneer je een leuke bestemming hebt gevonden is het tijd om te boeken. Bij het boeken van je vakantie dien je altijd je gegevens in te vullen. Als je dit doet, raden we je aan om meteen te kijken tot wanneer je documenten geldig zijn. Wanneer je met een verlopen ID-kaart of paspoort op reis gaat kan dit voor veel problemen zorgen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de exacte namen doorgeeft die ook op je ID-kaart of paspoort staan. Wanneer je gaat vliegen is dit al helemaal belangrijk, want één foutje kan er al voor zorgen dat je niet mee mag.
 3. Hoe ben je verzekerd?
  Zorg voor een goede verzekering voor jouw vakantie. Er kan altijd iets gebeuren waardoor een reisverzekering van pas kan komen. Met een verzekering voor reizen krijg je hulp in onvoorziene situaties en is het mogelijk om je reis vervroeg af te breken door een ongeval, ziekte of overlijden. Kies voor een doorlopende reisverzekering als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat, terwijl een kortlopende reisverzekering een goede oplossing is voor mensen die niet vaak op vakantie gaan. Laatstgenoemde kan je vaak afsluiten tijdens het boeken van je reis.
 4. Koffers pakken
  Maak een lijstje met spullen die je mee wilt nemen. Online staan er ook lijstjes waar je inspiratie vandaan kan halen, zodat je niks vergeet. Breng ook altijd nog even een bezoekje aan de winkel om je laatste inkopen te doen voor onderweg of voor op reis. Van lekkere belegde broodjes tot aan zonnebrandcrème: als je dit van tevoren koopt dan hoef je hier niet meer onderweg aan te denken.
 5. Vertrek op tijd
  Zoek de dag voor vertrek goed uit hoe laat je waar wordt verwacht en hoe lang het reizen is. Houd altijd rekening met onvoorziene situaties. Ga je met de auto naar Schiphol? Dan kan je in de file komen. Het zou toch zonde zijn als jij je vlucht zou missen, dus zorg altijd voor wat speling zodat je niet gestrest op vakantie gaat.
Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *