De meivakantie komt in zicht en dat betekent ook dat je een plan wilt maken voor je volgende trip. Als je graag wat dichter bij huis wil blijven, met de auto op pad wilt gaan én een leuke, veelzijdige vakantie wilt, dan kan dat. Kies, bijvoorbeeld, voor de Belgische Ardennen. Hier zijn veel verschillende dingen te doen voor het hele gezin. Wil je weten wat de Ardennen allemaal te bieden heeft en waar je op moet letten als je met de auto op vakantie gaat? Wij vertellen het je.

Locatie bepalen

Als je je vakantie gaat plannen, is het eerste wat je moet bedenken in wat voor soort accommodatie je het liefst verblijft. Hou je van avontuur en geef je niet veel om luxe, dan kun je gaan voor één van de vele campings in de Ardennen. Wil je liever wat meer gemak en een knussere plek, dan kies je voor een vakantiebungalow van bijvoorbeeld Center Parcs. Wanneer je met een grote groep reist en dus meer ruimte nodig hebt, dan kun je kiezen voor vakantiehuizen van ArdennenXL. Als je hebt bedacht wat voor accommodatie je wilt, kun je beginnen met kijken naar welk gedeelte van de Ardennen je precies wilt bezoeken. Populaire locaties heb je genoeg. Het stadje Durbuy doet middeleeuws aan met het beroemde doolhof waar de kinderen kunnen spelen. La Roche-en-Ardenne is een ander sprookjesachtig stadje waar je kunt genieten van mooie uitzichten. Ook het bekende stadje Spa met het z’n natuurlijke waterbronnen is een leuke optie.

Activiteiten in de Ardennen

De Ardennen zijn een perfecte locatie voor een veelzijdige vakantie. Je kunt er kastelen bezichtigen en middeleeuwse dorpjes ontdekken. Ook zijn er verschillende pretparken en dierentuinen. Daarnaast kun je watervallen bekijken in het plaatsje Coo en de grotten ontdekken van de plaatsjes Dinant en Remouchamps en kun je in de Ardennen losgaan op het gebied van sport. Voor alle leeftijden zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kun je mountainbiken door de heuvels en bossen, raften en kanovaren. Kinderen kunnen vlotten bouwen bij de vele rivieren of meedoen aan spannende droppings. Ook kun je er abseilen, tokkelen en boogschieten. Van survivalsport tot wat rustigere sportieve activiteiten, er is veel diversiteit. Natuurlijk kun je ook lekker wandelen door de bossen met je gezin en de verschillende routes ontdekken.

Voorbereiding autovakantie

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het slim goed voorbereid aan je reis te beginnen. Een goede autoverzekering voor het buitenland is onmisbaar, dus dat is er een met pechhulp. Op internet kun je verschillende verzekeringen vergelijken en zo de goedkoopste autoverzekering uitzoeken die aan de eisen voldoet. Ondanks het hebben van een goede verzekering, is voorkomen beter dan genezen. Laat je auto daarom voor vertrek checken, zodat je minder kans hebt op autopech. Neem daarnaast ook voldoende motorolie en vloeistof mee. Iets anders wat je onderweg vooral wilt vermijden is geflitst worden op de snelweg. België is het land waar de meeste flitspalen langs de weg staan. Let dus goed op je snelheid!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.