De Franse krant L’Echo heeft op basis van de flitspalendatabase SCDB.info in kaart gebracht waar in Europa de meeste flitspalen staan. Het is echt oppassen in België. Het blijkt namelijk dat België bovenaan staat met 67,6 flitspalen per 1.000 km2, enigszins verrassend gevolgd door Malta. Overigens wordt er in het onderzoek geen rekening mee gehouden of de flitspalen ook werken. Uit onderzoek in België bleek dat in 2017 1 op de 5 flitspalen niet werkte.

Dat Malta op de tweede positie staat komt met name door het kleine oppervlakte. Malta heeft een omtrek van 316 km2, dus de 21 camera’s bedekken relatief een groot deel van het wegennet.

Weinig flitspalen in Frankrijk

Frankrijk heeft relatief weinig flitspalen. Frankrijk neemt de 11e plaats in met 6,3 flitspalen per 1.000 km2. Italië daarentegen heeft de twijfelachtige eer op de 3e positie te eindigen met 33,8 flitspalen per 1.000 km2. Ook het Verenigd Koninkrijk “doet het goed” op de 4e plaats, gevolgd door Nederland op de 5e plaats, met overigens aanzienlijk minder flitspalen per 1.000 km2: 23,7. In Spanje en Zweden loop je relatief weinig risico, want daar zijn een minimaal aantal flitsers, zo blijkt.

Zie hieronder de gehele ranglijst.

aantallen flitspalen per land in Europa

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *