De schoolvakantie is het perfecte moment om er even tussenuit te gaan met het gezin. Frankrijk is dan een erg goede vakantiebestemming. Dit land heeft namelijk heel veelzijdige landschappen, een rijke cultuur en een heerlijke keuken. Het staat garant voor een reis vol belevenissen en ontdekkingen. Daarbij heb je onder meer de keuze tussen de indrukwekkende bergen in de Alpen, de historische kastelen in de Loire-vallei en de zonnige stranden aan de Côte d’Azur. Maar voordat je inpakt en vertrekt, is een goede voorbereiding cruciaal. En daarbij mogen de juiste verzekeringen niet ontbreken.

Verzekeringen voor een vakantie in Frankrijk

Zorgeloos op vakantie gaan, begint bij het afdekken van risico’s. En dat doe je met verzekeringen. Er zijn een aantal verzekeringen die noodzakelijk zijn voor een geslaagde autovakantie in Frankrijk. In de eerste plaats gaat het om een autoverzekering. Daarbij kan het een goed idee zijn om verder te kijken dan de WA-dekking, omdat schade aan je eigen auto dan niet verzekerd is. Als je een Nederlandse autoverzekering hebt, ben je hoe dan ook standaard verzekerd binnen de Europese Unie.

Aanvullend op de autoverzekering is ook een pechhulpverzekering aan te raden. Niets is nu eenmaal vervelender dan stranden met pech onderweg. Een pechhulpverzekering zorgt ervoor dat je in heel Frankrijk (en de rest van Europa) snel hulp krijgt bij autopech, zodat je reis snel weer voortgezet kan worden. Verder is ook een reisverzekering een goed idee. Deze verzekering biedt dekking voor diverse onverwachte gebeurtenissen tijdens je vakantie. Denk hierbij aan medische kosten, diefstal van bagage of annulering van de reis.

Maak van Frankrijk een speeltuin voor het hele gezin

Het entertainen van de kinderen tijdens een lange autorit naar Frankrijk kan een uitdaging zijn, maar met wat creativiteit wordt het een leuke ervaring voor de hele familie. Begin met het samenstellen van een playlist met de favoriete liedjes van iedereen. Deze playlist kan dienen als soundtrack voor jullie wildste avonturen. Audioboeken en podcasts speciaal voor kinderen zijn ook geweldig om de tijd te verdrijven. Ze kunnen zelfs educatief zijn. Laat de kinderen daarnaast hun eigen kleine reistasje inpakken met hun favoriete speelgoed en snacks.

Het is uiteraard ook belangrijk om, naast volwassen bezienswaardigheden als de Eiffeltoren in Parijs en het paleis van Versailles, activiteiten in te lassen voor de kinderen. Frankrijk heeft gelukkig meer dan alleen Disneyland. Zo is er bijvoorbeeld ook Futuroscope. Dit is een attractiepark rond cinematografie en audiovisuele technieken. Ook activiteiten zijn belangrijk, bijvoorbeeld kanoën in de Ardèche, fietsen door de wijngaarden van Bordeaux en wandelen in de Pyreneeën. Vergeet bovendien niet de Franse cultuur te proeven, letterlijk en figuurlijk. Leer samen met je kinderen croissants bakken in een lokale bakkerij of geniet van een picknick met Franse kazen in een schilderachtig dorpje.

Schoolvakanties in Frankrijk

Bij het reizen naar Frankrijk is het een goed idee om rekening te houden met de lokale schoolvakanties. Door buiten de Franse schoolvakanties te reizen, voorkom je extra drukte bij attracties en bezienswaardigheden. Houd hierbij rekening met regionale verschillen. Voor een actueel overzicht van de schoolvakanties in Frankrijk neem je een kijkje op deze pagina. Daar vind je ook een kaart met de vakantiezones in Frankrijk.

Categorieën: School Holiday