Homepage - D-reizen

Het reizen en op vakantie gaan met kinderen is iets leuks omdat je veel herinneringen samen gaat maken, maar het kan ook ontzettend uitdagend zijn. Er kunnen namelijk veel tegenslagen vallen met minderen. Hier daarom een paar problemen die je tegemoet kan komen en hoe je die kan oplossen plus nog wat extra tips.

Verveling

Kinderen zijn erg goed in zich vervelen als het wat langer duurt en dat kan soms voor veel frustratie zorgen. Denk dan bijvoorbeeld aan de reis naar de vakantie. Auto, trein, bus of vliegtuig. In alle 4 de momenten kan het een uitdaging zijn om ze uit die verveling te houden.

Auto

Als je lang en ver moet reizen met de auto zijn kinderen niet altijd ideaal. Denk bijvoorbeeld aan de volgende problemen die je tegen kan komen: ruzie tussen je kinderen, gooien met eten of het knoeien met eten of drinken, uitbarstingen door verveling en nog veel meer. In deze situatie zijn films je grootste vriend. Door de speciale schermen die je in de auto kan hangen, kunnen je kinderen gewoon films kijken tijdens de reis. Dat zorgt ervoor dat ze iets langer stil zijn. Ook kleine boekjes met puzzeltjes en dat soort dingen kunnen kinderen leuk vinden tijdens de autorit. Of gewoon een knuffel of ander speelgoed. Die kan je in een mom bag doen op de achterbank zodat ze er makkelijk bij kunnen.

Vliegtuig

De meest voorkomende irritatie onder mensen die vaak vliegen zijn kleine kinderen. Het komt namelijk vaak voor dat kinderen gaan huilen of schreeuwen in het vliegtuig omdat ze vol energie zitten of omdat ze het spannend vinden om te vliegen. Ook kan het lastig zijn om je kind tijdens de vliegreis zelf op de plek te houden, van nature willen kinderen namelijk graag rond rennen en spelen. Dat kan niet tijdens het vliegen. Wat dan het belangrijkste is dat je ze gaat vermaken. Dat kan door middel van films, sommige vliegtuigen hebben zelf schermpjes er in wat je dan goed kan gebruiken om dus films of series voor kind op te zetten zodat ze even zoet zijn. Er zijn ook veel puzzelboekjes en tekenboeken die je mee kan nemen voor je kind want dat is ook prima te doen tijdens het vliegen.

Trein

De trein kan nog wel de meest uitdagende reis manier zijn. Een trein heeft vaak een aantal tussenstops waardoor je kind kan denken dat ze er al zijn. Dat kan soms leiden tot huil-uitbarstingen of een kind wat wil proberen uit de trein te rennen. Wat helpt om je kind rustig te houden is het vertellen van de hoeveelheid tussenstops die de trein maakt voordat jullie bij jullie bestemming zijn en tijdens welke stop weer herinnerd hoeveel nog tot jullie stoppen. Ook helpt een tablet of iPad om je kind te vermaken tijdens de reis. Ook zijn er spelletjes die je samen kan doen tijdens de reis zoals kwartet of ander kaartspelletjes maar ook ik zie ik zie wat jij niet ziet is een leuk spel voor tijdens een treinreis.

Categorieën: School Holiday