Homepage - D-reizen

Ben je toe aan een ontspannen vakantie in eigen land voor het hele gezin? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn in Nederland genoeg heerlijke vakantiebestemmingen waar je even helemaal tot rust kunt komen. Hieronder vind je inspiratie voor een ontspannen gezinsvakantie in eigen land!

Drenthe

Een van de meest rustige provincies in Nederland is Drenthe. Dat betekent ook dat Drenthe een ideale bestemming is voor een ontspannen gezinsvakantie. In Drenthe zijn er daarnaast ook veel gezinsvriendelijke accommodaties beschikbaar, zoals vakantieparken met zwemparadijs of campings. Ideaal voor als je op zoek bent naar een accommodatie waar je kinderen zich goed kunnen vermaken en de ouders even helemaal tot rust kunnen komen. Wil je verder ook wat bezichtigen of beleven in Drenthe? Breng dan een bezoek aan de indrukwekkende hunebedden en het Hunebedcentrum, waar je alles te weten kunt komen over de hunebedden. Verder zijn er ook een heleboel mooie wandelroutes in Drenthe, waar je kunt genieten van de rust en de natuur. Je merkt het, Drenthe is zeker een goede optie voor een gezinsvakantie!

Texel

Als je denkt aan een rustige gezinsvakantie in Nederland, kunnen de Waddeneilanden natuurlijk ook niet ontbreken. Een van de meest populaire Waddeneilanden is het eiland Texel. Texel staat bekend om zijn prachtige stranden, duinen en natuur. Op Texel zijn er ook veel geschikte accommodaties beschikbaar voor gezinnen. Denk bijvoorbeeld aan vakantiehuizen of campings. Je kunt Texel makkelijk verkennen per auto of fiets. Huur met het hele gezin een aantal fietsen en ontdek het eiland. Fiets bijvoorbeeld naar de vuurtoren, door de duinen, langs bossen en door pittoreske dorpjes. Een bezoek aan de dorpjes Den Burg en De Koog kan niet ontbreken. Hier kun je gezellig winkelen en wat drinken of eten in een van de vele restaurants en barretjes. Kortom, Texel is ook een geschikte optie voor een gezinsvakantie in eigen land!

Zeeland

Ben je een strandliefhebber? Dan is Zeeland een uitstekende optie voor een gezinsvakantie, vooral in de zomer. Deze provincie biedt vele accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen, zoals vakantieparken en campings. Tijdens een verblijf kunnen je kinderen dan meestal ook spelen met vele andere kinderen die op de camping of het vakantiepark verblijven. De huisjes van Center Parcs zijn bijvoorbeeld ideaal voor een gezinsvakantie. Zo kunnen je kinderen zich optimaal vermaken, terwijl jij rustig kan genieten van een vakantie dicht bij het strand of in de natuur. Zeeland heeft vele mooie stranden, zoals het strand van Cadzand of het strand bij Vlissingen. Wil je er ook een dagje op uit? Overweeg dan een bezoek aan het ‘Deltapark Neeltje Jans’, waar je alles kunt leren over de deltawerken en hoe Nederland beschermd wordt tegen overstromingen. Met al deze opties is Zeeland ook een veelzijdige en interessante bestemming voor een ontspannen gezinsvakantie!

In Nederland zijn er genoeg plekken die erg geschikt zijn voor een ontspannen gezinsvakantie. Verblijf in een kindvriendelijke accommodatie en je kunt optimaal genieten van een heerlijke vakantie!

Categorieën: School Holiday