Homepage - D-reizen

Nog even en dan is het weer zover, tijd voor de zomervakantie. De periode waarin de kinderen maar liefst 6 weken vrij zijn en jullie als ouders de uitdaging hebben om ze te vermaken. Nu snappen we ook wel dat je ze niet de hele tijd kunt entertainen, maar is het bijvoorbeeld wel leuk om af en toe een keer iets leuks te gaan doen met het gezin. Helemaal wanneer jullie niet op vakantie gaan, is een weekendje weg bijvoorbeeld gezellig. Zo heb je toch het gevoel dat je er even op uit bent met z’n allen. Omdat we ook heel goed kunnen voorstellen dat je het lastig vindt om de zomervakantie in eigen huis door te kunnen komen, hebben wij een aantal tips voor je. Want of je de kinderen nu een jaar of 5 hebt of ze zijn al 12, dat maakt in principe niet zo heel erg veel uit.

Ga lekker een weekendje weg

Om toch een beetje het gevoel te hebben dat jullie op vakantie gaan, is het ook leuk om gewoon even een weekendje of midweek ergens naartoe te gaan. Zo kun je naar een vakantiepark aan de kust, maar ook een hotel doet het altijd goed. Om ervoor te zorgen dat je niet de hoofdprijs betaalt, is het aan te raden om online eens te kijken naar de vele hotel aanbiedingen die je kunt vinden op verschillende kortingsites. We staan er niet altijd bij stil, maar dit kan je serieus geld schelen. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld een paar honderd euro minder te betalen, waardoor je misschien wel een paar dagen langer kunt blijven.

Maak een planning

Kinderen willen graag weten waar ze aan toe zijn. Dit is niet alleen prettig voor henzelf, maar ook voor jullie als ouders. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat wanneer je bijvoorbeeld geen planning maakt, de kinderen iedere dag komen vragen wanneer je een keer iets leuks gaat doen. Door bijvoorbeeld iedere zondag aan tafel te gaan zitten voor een planning, zul je merken dat ook je kinderen een stuk rustiger zijn. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld ook direct een leuk avondje weg boeken via het internet, zodat iedereen weet wat er allemaal nog te gebeuren staat. Nu snappen we ook heel goed dat niet alles te plannen is, maar bijvoorbeeld wel de wat ‘grotere’ uitjes. Stel dat je van plan bent om naar een dierentuin te gaan, dan is het wel prettig dat je dit niet pas een dag van tevoren beslist.

Ga kamperen in de tuin

Om ervoor te zorgen dat je thuis een gevoel van vakantie hebt, is het natuurlijk ontzettend leuk om in je eigen tuin te gaan kamperen. Vooral de kinderen vinden dit ontzettend leuk. Vaak kun je voor een paar tientjes een prima tent halen en kunnen de kinderen in de tuin gaan liggen. Grote kans dat ze dan na een paar uur toch naar binnenkomen omdat het allemaal toch tegenvalt.

Categorieën: School Holiday