Homepage - D-reizen

Werken en tegelijkertijd het ultieme vakantiegevoel ervaren. Het kan als je ervoor kiest om een periode te werken in het buitenland. Overdag maak je gewoon je uren, terwijl je ’s avonds en in het weekend heerlijk kunt ontspannen. Roep het vakantiegevoel op en je merkt bijna niet meer dat je ook nog gewoon werkt. Hier lees je waarom het goed voor je is om minimaal een paar maand in het buitenland te werken. Waag de sprong in het diepe gewoon eens en je zult zien dat je er geen spijt van krijgt.

Persoonlijke ontwikkeling

Werken in het buitenland is niet alleen heel leuk op werkgebied, maar ook op persoonlijk. Een periode op jezelf aangewezen zijn in het buitenland is voor veel mensen een grote uitdaging. Maar wel een hele leuke. Je leert om jezelf flexibel op te stellen en bovendien moet je dealen met cultuurverschillen. Wil jij altijd alles snel gedaan hebben, maar hebben jouw collega’s deze haast niet? Dan zul je moeten leren om geduldig te zijn. Ook als het even minder goed gaat, ben je volledig op jezelf aangewezen en zoek je zelf de oplossing om je weer beter te gaan voelen.

Groter netwerk

In het buitenland leer je veel andere mensen kennen. Zo kun je je netwerk in een korte tijd enorm vergroten. Je leert natuurlijk alleen al een hoop nieuwe collega’s kennen. Vaak zoeken werkende mensen in het buitenland elkaar ook nog eens op, waardoor je mensen uit allerlei landen leert kennen die net als jij in het buitenland werken. Het kan nooit kwaad om deze mensen aan jouw zakelijke netwerk toe te voegen. Zo blijf je ook makkelijker op de hoogte van ontwikkelingen in het buitenland.

Betere kansen op de arbeidsmarkt

Bij een ervaring in het buitenland doe je veel vaardigheden op. Zo leer je om zelfstandig te zijn en je flexibel op te stellen. Ook kun je je goed aanpassen en in nieuwe situaties je weg vinden. Dat staat goed op je cv en vergroot je kans op een baan wanneer je weer terug in Nederland bent. Zorg er dan dus ook voor dat je je bewust bent van de kwaliteiten die je hebt opgedaan.

Super ervaring

Tot slot is het natuurlijk gewoon een hele leuke ervaring om een periode in het buitenland te wonen. Zoals in de inleiding al benoemd, kun je je vrije tijd prima als vakantietijd gebruiken. Maak leuke uitstapjes, ga lekker zonnen op het strand of onderneem een wandeling in de adembenemende natuur. Wanneer je je best doet, zul je ook andere mensen leren kennen, die een periode in het buitenland werken. Met een beetje geluk sluit je zelfs vriendschappen voor het leven.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *