Wat is er nou leuker dan een actieve vakantie, waarbij je zoveel mogelijk ziet. In Europa zijn veel mooie vakantiebestemmingen en een van deze prachtige plekken is Ierland. Een vakantie, en zeker een vakantie waarbij je gaat rondreizen, vraagt om voorbereiding. Ga je op vakantie met kleine kinderen? Dan is de voorbereiding nog veel belangrijker.

Hoe pak je de voorbereiding aan?

Als je op vakantie gaat met kinderen zijn er een heleboel dingen die je moet regelen. Maar hoe pak je dit aan? Begin met het maken van een lijstje van alle dingen die je moet doen. Zorg dat je lijstje overzichtelijk is en sorteer de taken op prioriteit. Denk hierbij niet alleen aan hoe belangrijk de taak is, maar ook hoe lang het duurt om het te regelen. Sommige verzekeringen moeten een bepaalde periode van te voren worden afgesloten. Houdt bij wat je nog moet doen door voltooide taken af te strepen van je lijst.

Wat moet je regelen?

Denk bij het voorbereiden van je vakantie niet alleen aan je reis van en naar de bestemming en je verblijf. Tijdens een vakantie kan er van alles gebeuren. Actieve vakanties zorgen voor meer risico op ongevallen, zeker bij kinderen. Controleer of je verzekerd bent in Ierland en sluit naast je zorgverzekering een reisverzekering af. Weet ook goed wat je verzekering dekt. Zorgverzekering vergelijken helpt je daarbij. Omdat Ierland in de Europese Unie ligt hebben jij en je kinderen gelukkig geen visum nodig, dus dat is een zorg minder. Neem voor de zekerheid een EHBO-reiskit mee en maak een paklijst voor alle dingen die je nodig hebt.

Reizen met een budget

Vakanties zijn meestal duur. Zeker als je met meerdere kinderen gaat reizen, lopen de prijzen snel op. Vliegen met budgetmaatschappijen kan veel geld schelen, maar kan er ook voor zorgen dat vluchten langer duren of vertraging hebben. Dit kan met kleine kinderen heel vervelend zijn. Denk dan ook goed na of dit het waard is om geld te besparen. Zitten je kinderen al op school? Dan ben je gebonden aan de schoolvakanties, wat vakanties vaak duurder maakt. Probeer om te reizen buiten de zomervakantie en kies voor een mei- of voorjaarsvakantie om geld te besparen.

Hotspots in Ierland

Om niet voor verrassingen komen te staan tijdens je vakantie is het fijn om van tevoren te plannen wat je wilt gaan doen. Plan hierbij ook rustmomenten voor je kinderen, om oververmoeidheid te voorkomen. Ierland is een land met kastelen, kust en veel natuur. Rijd  de Ring of Kerry als je een mooie route langs de kust wilt rijden en ga naar de Dingle Peninsula. Bezoek Dublin Castle en Blarney Castle en vertel je kinderen over ridders en prinsessen. Wil je graag natuur zien? Ga dan naar Killarney National Park en Connemara National Park. Ierland heeft ook mooie kathedralen, zoals St Patrick’s Cathedral of Christ Church Cathedral. Kortom, Ierland is prachtig en er is genoeg te doen om je te vermaken. Ook voor je kinderen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.