Zoals we onlangs al meldden zijn winterbanden in veel Europese landen verplicht, soms afhankelijk van de weersomstandigheden. Uit onderzoek van de Bovag blijkt echter dat 14% van de Nederlanders zonder sneeuwkettingen op wintersport gaat.

Daarnaast blijkt dat van de vakantiegangers die ze wél meenemen, maar liefst 21 procent niet weet of het wel de juiste maat is en 6 procent gaat bovendien met zomerbanden op pad. Zo’n 300.000 wintersporters riskeren daarmee boetes tot € 5.000.

Oefening baart kunst

Ook blijkt uit het onderzoek dat 28 procent nog nooit heeft geoefend met het opleggen van de kettingen. Zij kunnen dus voor nare verrassingen komen te staan als het nodig is de sneeuwkettingen te monteren. Het is verstandig om van tevoren te oefenen, want met sneeuw en vrieskou wordt het er niet makkelijker op.

Overal waar dat met een (blauw) bord staat aangegeven, is het verplicht om sneeuwkettingen te monteren en overtreding leidt in Oostenrijk tot een boete van maximaal 5.000 euro. Dat boetebedrag geldt ook bij het in gevaar brengen van overig verkeer door gebruik van zomerbanden. In een aantal Italiaanse wintersportoorden is het ’s winters te allen tijde verplicht om sneeuwkettingen in de auto mee te voeren.

Voorjaarsvakantie

Komend weekend begint de voorjaarsvakantie in regio noord en de andere regio’s volgen daarna. Kijk hier voor alle data van de voorjaarsvakantie.

Wintersportaanbiedingen

Ben je nog op zoek naar een mooie wintersportaccommodatie? Bekijk dan ook de actuele wintersportaanbiedingen.

 

Foto: revac film’s&photography / Pexels

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.