Het zat er al even aan te komen, maar de kogel is nu echt door de kerk: we kunnen weer op vakantie naar Frankrijk!

Vanaf 15 juni toeristen welkom

De Franse regering heeft vandaag officieel laten weten dat de grenzen met andere EU- en Schengenlanden maandag weer opengaan. ,,Vanaf 15 juni ’s morgens (om 00.00 uur) worden alle reisbeperkingen op de grond, in de lucht en op zee, opgeheven.’’ Aldus een officiële verklaring die de ministers van Buitenlandse Zaken en Binnenlandse Zaken hebben uitgegeven.

Frankrijk had vorige week reeds aangekondigd dat de grenzen vanaf 15 juni weer open zouden gaan. Ook de Franse minister van toerisme had deze week nog laten weten dat de Nederlanders weer welkom zouden zijn. Desondanks wilde de Nederlandse overheid hier nog niet in mee gaan. Men wenste een officiële verklaring van de Franse overheid. Aldus geschiedde vandaag.

Status van oranje naar geel

Inmiddels is op de site nederlandwereldwijd.nl de status van Frankrijk ook aangepast naar geel. Oftewel: vakantiereizen mogelijk, let op risico’s.

Vanaf 15 juni staat echter geen officiële reden meer in de weg van je vakantie naar Frankrijk. Advies blijft wel om wijs en verstandig om te gaan met de situatie ter plekke. Het is ook niet ondenkbaar dat in de eerste periode de lokale MKB, zoals supermarkten, ook nog wat op gang moet komen. Voorraden kunnen dan nog een probleem zijn. De verwachting is dat dit een kwestie van tijd is en dat dit snel opgelost zal zijn.

Griekenland

Ook vanuit Griekenland kwam vandaag goed nieuws. Ook al was het niet in de orde van grootte van het Franse nieuws.

Passagiers van vliegtuigen uit Nederland hoeven niet eerst een week in quarantaine als de uitslag van hun coronatest negatief is. 

Vanaf maandag mogen vliegtuigen uit Nederland weer landen, in eerste instantie alleen op de luchthaven van Athene. Alle passagiers krijgen ter plekke een coronatest. Vervolgens moeten ze uiterlijk een dag in zelfquarantaine in een hotel naar keuze, tot de uitslag bekend is. Wie het virus niet blijkt te hebben, is vrij om zijn of haar vakantie gewoon op te pakken.

Uiteraard is het momenteel wel een nadeel dat men alleen op Athene mag landen en eerst een dag in zelfquarantaine moet, maar het is een hele vooruitgang ten opzichte van voorheen.

Foto door Milton Jackson via Pexels

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.