Homepage - D-reizen

Lijken je kinderen af en toe wel vergroeid met hun (of jouw) tablet of smartphone? Weten ze beter dan jij hoe sim only vergelijken werkt en behoren afkortingen als BZT en LOL tot hun vaste vocabulaire? Dan is het misschien tijd voor een vakantie die ze op een andere manier prikkelt, zoals naar de Italiaanse regio Toscane. Hier valt voor kinderen van alles te beleven. In dit artikel geven we je onze beste tips!

Breng een bezoek aan Parco di Pinocchio

Pinokkio is bekend geworden door de Disneyfilm, maar het verhaal van het houten jongetje kent zijn oorsprong in Toscane. In Collodi ligt het Parco di Pinocchio. Hier maak je een wandeling door het groen langs alle personages uit het beroemde verhaal. Verder bestaat het park onder andere uit een (klein) doolhof en een klimparcours. Disney is overigens begin 2021 begonnen met het maken van een liveactionfilm over Pinokkio.

Eet een ijsje in San Gimignano

Waarschijnlijk eten jullie in iedere plaats waar jullie komen een heerlijke ‘gelato’, maar waar je dit zeker niet mag overslaan is in San Gimignano. Prijswinnende ijsmaker Sergio van Gelateria Dondoli is een attractie op zich en nooit te beroerd om met zijn fans op de foto te gaan. Proef bijzondere smaken, zoals een sorbet van Vernaccia di San Gimignano (een beroemde witte wijn) of ijs met zwarte olijven en kaas. Natuurlijk ontbreken de traditionele smaken als aardbei, vanille en chocolade niet in de vitrine.

Kus het bronzen zwijntje van Florence

Eén van de bekendste inwoners van Florence is ‘Il Porcellino’, een bronzen standbeeld van een everzwijn. Je vindt hem aan de Mercato Nuovo. Het verhaal gaat dat als je het zwijntje over zijn neus aait of er een kus op geeft, je terugkeert naar Florence. Dat dit veelvuldig wordt gedaan, is te zien aan de verkleurde neus van Il Porcellino! Voor een portie geluk geef je het everzwijn een muntje.

Beklim de toren van Lucca

Als jullie geen last van hoogtevrees hebben is het een aanrader om de Lucca de Torre Guinigi te beklimmen. Eenmaal boven staat je een verrassing te wachten, want op de 44 meter hoge toren staan enkele steeneiken en het uitzicht is fenomenaal. Blijf je liever wat dichter bij de grond? Maak dan te voet of per fiets een tochtje over de brede stadsmuur van Lucca.

Beste reistijd

In de zomervakantie is het goed toeven aan de Toscaanse kust, maar dat weten de Italianen ook. Vooral in augustus kan het hier erg druk zijn. Wil je graag veel zien tijdens je vakantie in Toscane met kinderen? Overweeg dan om in de mei- of herfstvakantie te gaan. De temperaturen zijn in deze periodes meestal erg aangenaam en het is een stuk minder druk.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *