Homepage - D-reizen

Het kiezen van de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin kan soms best wel een opgave zijn. Er zijn talloze factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Tenerife – het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is er eentje die dit alles kan bieden. We vertellen je graag meer!

Betoverende stranden 

Gezinsvakanties staan vaak synoniem voor ontspanning op het strand, en Tenerife stelt in dit opzicht zeker niet teleur. Het eiland herbergt een verscheidenheid aan prachtige stranden, elk met zijn eigen unieke charme. Daarnaast is het weer op Tenerife ook vaak goed! Naast het bouwen van zandkastelen en bijkleuren in de zon, is er ook in het water genoeg te doen. Snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld, zeilen langs de kustlijn en zelfs walvissen en dolfijnen spotten zijn enkele interessante opties voor gezinnen. Voor de nog meer avontuurlijke gezinsleden is er ook nog eens de mogelijkheid om te duiken en de verborgen schatten van de zee te ontdekken.

Avontuurlijke natuur 

Tenerife is niet alleen gezegend met prachtige stranden, maar ook met een diverse en adembenemende natuurlijke omgeving. Het hoogtepunt van dit landschap is ongetwijfeld de majestueuze Pico del Teide. Met 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. Kinderen zullen gefascineerd zijn door de unieke geologie van het nationale park en er veel over kunnen leren. Bekijk meer weer en klimaatinfo als je voornemens bent om het park te bezoeken. Ook mooi is het Parque Rural de Anaga, wat een ongerept bosgebied om te verkennen biedt. Hier kunnen gezinsleden samen wandelen langs kronkelende paden, omringd door weelderige vegetatie en adembenemende uitzichten op de oceaan. Dit park herbergt ook traditionele dorpjes waar je de lokale cultuur kunt ervaren en kunt genieten van authentieke Canarische gerechten.

Educatieve en culturele ervaringen

Een vakantie op Tenerife biedt niet alleen buitenavonturen, maar ook educatieve en culturele ervaringen voor het hele gezin. Het Loro Parque is een must-see bestemming. Hier kunnen kinderen leren over exotische dieren van over de hele wereld, terwijl ouders genieten van de prachtige botanische tuinen. Voor een duik in de geschiedenis en cultuur van Tenerife kunnen gezinnen een bezoek brengen aan het Museo de la Naturaleza y el Hombre, een museum dat gewijd is aan de natuurlijke geschiedenis en antropologie van de Canarische Eilanden. Hier kun je oude artefacten bekijken en leren over de inheemse Guanche-bevolking.

Categorieën: Nieuws