Het ministerie van onderwijs heeft bepaald dat het experiment met flexibele schooltijden stopt. Onderzoek van de onderwijsinspectie heeft uitgewezen dat het systeem risico’s met zich meebrengt voor de onderwijskwaliteit. De Tweede Kamer is vandaag over het stopzetten van het experiment geïnformeerd.

Brief

Onderwijsminister Arie Slob heeft vandaag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd met uitleg. Hierin staat dat het experiment wordt gestaakt in verband met risico’s met betrekking tot de onderwijskwaliteit. De minister verwijst in de brief naar bevindingen van de Inspectie van het Onderwijs. Die signaleert ‘dat na acht jaar, vijf van de oorspronkelijke twaalf scholen door kwaliteitsproblemen uit het experiment zijn gestapt’. Bovendien hebben twee andere scholen  ‘ingrijpende maatregelen getroffen om de kwaliteitsproblemen het hoofd te bieden’.

‘Hoewel het om een beperkte groep scholen gaat, maakt het wel duidelijk dat er flinke risico’s verbonden zijn aan flexibilisering van onderwijstijd, die een ongeclausuleerde invoering onwenselijk maakt’, zo staat in de brief.

Alle scholen die aan dit experiment begonnen, moeten zich met ingang van het nieuwe schooljaar weer houden aan de centraal vastgestelde vakanties en de vijfdaagse schoolweek.

Categorieën: Nieuws

1 reactie

Sandra Timmer · 3 april 2019 op 05:40

Waarom geen strippenkaart invoeren waarmee ouders per jaar een aantal dagen (buiten toetsweken natuurlijk) kunnen opnemen?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.