Homepage - D-reizen

Door de pandemie is het nog maar de vraag of het verstandig is om in de zomervakantie van 2023 op vakantie te gaan naar het buitenland. Je kunt er daarom voor kiezen om een vakantiehuis Limburg te huren. In eigen provincie is er immers ook genoeg moois te zien, dus waarom zou je dit niet doen? Als je toch liever op vakantie gaat in een ander deel van Nederland dan kun je hier een vakantiehuis Nederland met jacuzzi boeken. Blijf je toch in Limburg? De onderstaande tips zijn echt aanraders voor tijdens je vakantie in eigen provincie. 

Museum aan het Vrijthof
Zo is het zeker een aanrader om Maastricht te bezoeken tijdens je vakantie in Limburg. Hier zou je onder andere naar Museum aan het Vrijthof kunnen gaan. Dit kleinschalige museum heeft meestal mooie tentoonstelling, terwijl het ook nog eens zeer goed opgezet is. Inmiddels is het getransformeerd tot Fotomuseum aan het Vrijthof en kun je de tentoonstelling This is my Church van Rutger Geerling er zien. Dit is een expositie vol met indrukwekkende foto’s van internationale dancefestivals en -evenementen. Op het moment is het museum natuurlijk gesloten vanwege de lockdown, maar hopelijk is dat in de zomer niet het geval.

Kasteeltuinen Arcen
In het noorden van de provincie vind je Kasteeltuinen Arcen, waar je echt tot rust kunt komen. Dit is een park van 32 hectare met maar liefst meer dan vijftien verschillende tuinen. Je kunt hier dan ook urenlang rondwandelen en genieten van alle prachtige kleuren en geuren. Op het terras kun je ondertussen genieten van een hapje en een drankje zodat je benen even rust krijgen van al het lopen. Als je nog meer kastelen en tuinen wilt zien dan zijn er nog meer opties in Limburg. Zo kun je ook naar Kasteel Wijlre, Kasteel Hoensbroek en Kasteel Wijnandsrade kunnen gaan bijvoorbeeld.

Mergellandroute
Je kunt Limburg natuurlijk verkennen met de auto tijdens je vakantie, waarbij je de Mergellandroute kunt volgen. Deze tocht is meer dan 100 kilometer lang en zal je constant fraaie uitzichten geven. Ook zul je langs typisch Limburgse dorpen en steden komen, waar Slenaken, Epen en Eijsden voorbeelden van zijn. De Mergellandroute neemt je over het algemeen vooral over rustige wegen, terwijl het ook makkelijk te volgen is door de speciale zeshoekige Mergellandroute-bordjes. Hierdoor zul je precies weten welke kant je op moet. Onderweg zul je wel een paar stops moeten maken om foto’s te maken.

Drielandenpunt
Limburg heeft een aantal beroemde bezienswaardigheden, waar het Drielandenpunt zeker een voorbeeld van is. Dit is met 322 meter het allerhoogste punt van ons land, terwijl het ook nog eens de locatie is waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland samenkomen. Bij het Drielandenpunt staan twee uitkijktorens, hierop zul je daadwerkelijk een geweldig uitzicht hebben. Daarnaast kunnen je kids spelen bij een labyrint of genieten van wat verkoelend water bij het waterspeelplein. Het is bovendien mogelijk om in de omgeving van het Drielandenpunt te wandelen of te fietsen in deze mooie omgeving.

Attractiepark Toverland
Als je met je jongere kinderen op vakantie gaat in eigen provincie dan moeten de uitjes natuurlijk geschikt zijn voor ze. Een uitje naar Attractiepark Toverland is dan ook zeker een aanrader Jaarlijks wordt Toverland LIVE! georganiseerd. De vier outdoor themawerelden van Toverland gaan dan veranderen in een festival. De avond zal afgesloten worden op de Main Stage met André Hazes en zijn 12 koppige band. Leuk voor de kids, maar natuurlijk ook voor de ouders.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *