Op 8 juli wordt de Nederlandse zomervakantie ingeluid. Het zuiden is als eerst aan de beurt. Waar gaat de reis heen: overweeg Kroatië als vakantiebestemming als er nog geen vakantie is geboekt. Het is een zeer geliefde vakantiebestemming van vele Nederlanders. Dit komt doordat het land echt alles te bieden heeft. Het ligt aan de Middellandse Zee en heeft maar liefst zo’n 8.000 kilometer aan kust. Zonaanbidders kunnen zich prima vermaken in de prachtige kustplaatsen.

Perfecte vakantiebestemming

Kroatië heeft een prachtige natuur, je kunt er wandelen in de bossen maar ook hoge bergen beklimmen. Ook zijn er meerdere prachtige meren te vinden met helderblauw water. Rijd lekker rond in de schilderachtige plaatsjes waar je in contact komt met de vriendelijke bevolking. Daarnaast heeft het land een rijke culturele historie. Je vindt er zelfs Romeinse opgravingen en meerdere overblijfselen van een periode van honderden tot duizenden jaren geleden. Ook zijn er meerdere populaire steden te vinden die ieder hun eigen karakter en charme hebben. Porec, Rovinj en Pula zijn de grote kustplaatsen, in Split en Dubrovnik vind je vooral historie en cultuur. Kortom: Kroatië is een land waarin de liefhebber van natuur, cultuur en heerlijke stranden hun hart kunnen ophalen.

Voorbereidingen

Laat ruim op tijd je auto goed nakijken. Ga een avond zitten en check of je auto voldoende is verzekerd voor zo’n reis. Denk aan pechhulp in het buitenland. Neem de tijd om zorgverzekeringen te vergelijken, maar dat is iets wat alleen in de laatste zes weken van het jaar kan. Weet je dus vooraf dat je op vakantie gaat naar het buitenland, check dan wat er wordt vergoed bij nodige zorg. En of de reisverzekering niet hetzelfde dekt.

De reis zelf

Kroatië is een land waar je prima met de auto naar toe kunt reizen. Aangezien het land zoveel te bieden heeft is een autovakantie een aanrader. Zo heb je de vrijheid en de mogelijkheid om Kroatië echt te verkennen. Wanneer je kiest voor een autovakantie naar Kroatië is dit meteen de ideale gelegenheid om onderweg enkele stops te maken. Het is namelijk best wel een hele rit. Wat zijn mooie tussenstops?

Heidelberg

Heidelberg is een charmante stad in Duitsland, deze ligt aan een zijrivier van de Rijn. De deelstaat is vooral bekend, en geliefd bij de toeristen, om het kasteel. Dit is gelegen op een heuvel, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Het is een pittoreske stad met schilderachtige huizen en smalle steegjes. Ook is er een prachtige Marktplatz te vinden waarvan de vele terrassen zich perfect lonen voor een kop koffie.

Flachau

Flachau ligt in Oostenrijk is een perfecte stop voor een actieve dag. Er zijn tal van activiteiten mogelijk in de zomer. Wil je rustig wandelen, dan zijn er prachtige wandelingen uitgezet. De gemeente ligt prachtig gelegen in de bergen en is makkelijk bereikbaar vanaf de autobaan. Dus je kunt de volgende dag weer snel op pad richting Kroatië.

Meer van Bled

Wil je nog een extra stop maken? Doe dit dan vooral in Slovenië. Het Meer van Bled is een schilderachtig plaatje dat je zeker niet mag missen. Neem vooral ook een kijkje bij de Soča-rivier. Strek meteen je benen even met een wandeling.

Wanneer je tijdens de reis meerdere stops maakt, kom je meer relaxed aan op vakantie. Hierdoor kun je meer genieten van al het moois dat Kroatië te bieden heeft!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.