Homepage - D-reizen

Wanneer je op reis gaat, is het logisch dat je jezelf een beetje zorgen maakt over je auto. Wanneer je jouw auto thuis laat, loop je bijvoorbeeld risico op autodiefstal. En ook als je met de auto op reis gaat, zal je tegen problemen aan kunnen lopen. Echter zijn er genoeg voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen, om zonder problemen op je vakantiebestemming aan te komen. In dit artikel vertellen we je graag hoe je jouw auto kunt beschermen wanneer je hem thuis laat. Maar ook hoe je jouw auto op reis kunt beschermen.

Je auto thuis beschermen

Laat je jouw auto thuis staan? Dan kan er worden ingebroken in je auto. Of nog erger, de auto kan gestolen worden. Je kunt je auto verzekeren, maar dit is niet de oplossing voor alles. Is je auto niet verzekerd tegen diefstal? Dan kun je ervoor kiezen om dit alsnog te doen. Let erop dat je premie waarschijnlijk omhoog zal gaan. Je kunt de premie van je autoverzekering berekenen via de website van je verzekering.

Maar voorkomen is altijd beter dan genezen. En daarom neem je liever voorzorgsmaatregelen. Dat begint uiteraard altijd bij het vergrendelen van je auto. En neem ook zeker de autosleutels mee op vakantie. Want wordt er ook in je huis ingebroken? Dan kan het zomaar eens zijn dat de dieven ook de autosleutels vinden.

Probeer daarnaast je auto altijd in je garage te plaatsen. Heb je de garage volstaan met spullen? Haal het dan even leeg. Want het is zeker de moeite om je auto erin te zetten. Je maakt het dieven een stuk moeilijker of zelfs onmogelijk om je auto te stelen. Heb je geen garage? Parkeer je auto dan in een zo licht mogelijke omgeving. Dieven hebben een hekel aan licht, omdat het zo veel meer opvalt wanneer ze hun gang gaan. Parkeer je auto bijvoorbeeld bij een bewegingssensor, zodat het licht aangaat wanneer iemand er voorbij loopt. Of zet je auto onder een lantaarnpaal.

Je auto onderweg beschermen

Het rijden over onbekende wegen kan stressvol zijn. Er zijn andere zaken om rekening mee te houden. En het kan gevaarlijk zijn wanneer je hier niet van op de hoogte bent. Echter hoef je jezelf geen zorgen te maken wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen.

Lees je allereerst vooraf in over de buitenlandse verkeerswetten. Er kunnen zo een aantal regels zijn die je niet gewend bent. En wanneer je hiervan op de hoogte bent, kun je hier rekening mee houden. Lees dus even de verkeerswetten door van de landen waar je doorheen rijdt. Zo kun je een hoop problemen voorkomen.

Rijdt zoveel mogelijk in het licht. Het is niet overal verlicht. Maar door in het licht te rijden maak je het jezelf een stuk makkelijker. Vooral wanneer je veel onbekende wegen gaat betreden. Denk bijvoorbeeld aan verkeersborden die je eerder zal missen in het donker. Maar ook het tegenkomen van wegwerkzaamheden kan een groter probleem veroorzaken wanneer het donker is. Let ook op bij gevaarlijke gebieden. Moet je de snelweg af in het donker? Rijd dan liever niet over gevaarlijke wegen.

Ga je parkeren? Laat dan geen waardevolle spullen in je auto. Wees extra behoedzaam in het buitenland. Je kent de omgeving niet en je weet nooit wat voor mensen er rondlopen. Het kan helpen om je auto in een drukke omgeving te parkeren. Zo maak je het minder aantrekkelijk voor autodieven.

En houd je natuurlijk aan alle veiligheidsregels die we in Nederland ook kennen. Maak je riemen vast, houd voldoende afstand tussen auto’s en gebruik geen smartphone tijdens het rijden. Deze regels zijn natuurlijk universeel.

 

Categorieën: Nieuws