Het is leuk om wat met de kinderen te ondernemen tijdens de vakantie of in het weekend. De portemonnee laat dure uitjes echter niet altijd toe. Gelukkig heb je de keuze uit heel veel leuke goedkope en zelfs gratis uitjes. Lees snel verder voor een overzicht van onze tips.

Wandelen in de natuur

Wandelen is gezond, gratis en je kunt het overal doen. Voor de kinderen is het een hele belevenis als jullie naar een natuurgebied gaan en daar een leuke route volgen. Verspreid door heel Nederland zijn kabouterpaden te vinden van Staatsbosbeheer. Houten kabouters langs het pad wijzen de weg en er zijn leuke opdrachten te doen langs het pad. Naast uitgestippelde routes kun je er ook voor kiezen om zelf het bos te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar de Veluwe of zoek een schaapskooi op in het Drentse Ruinen, Dwingeloo of Havelte. In het voorjaar zijn er veel lammetjes te zien. Bij mooi weer zoek je een prachtig plekje uit om te picknicken. Zo neem je gemakkelijk eten mee.

Dagje strand

Veel kinderen vinden spelen in het zand fantastisch. Pak een paar leuke speeltjes in en vertrek naar het strand of ga op zoek naar een zandverstuiving in de buurt. Een dagje strand is echt niet alleen leuk in de zomer. Ook op een mooie herfstdag of voorjaarsdag is het heerlijk om op het strand te zijn. Vaak waait het aan de kust een beetje, waardoor de wat grotere kinderen lekker kunnen vliegeren. Neem zelf je lunch mee en een kleedje of maak wat budget vrij om te smullen van een beker chocomelk en wat lekkers bij een sfeervolle strandtent. Een bezoekje aan het strand is ook een mooi leermoment om je kinderen te vertellen over het opwarmen van de oceanen en het belang van duurzaamheid. Het mooie van lowbudget-uitjes is dat deze over het algemeen zeer duurzaam zijn. Dubbel voordeel behaal je met energie vergelijken onafhankelijk van een aanbieder. Je bespaart namelijk maandelijks een mooi bedrag en kiest eenvoudig voor de meest duurzame aanbieder.

Naar de kinderboerderij

Zijn jouw kids gek op dieren? Ga dan een ochtendje naar de kinderboerderij waar de kinderen lekker kunnen knuffelen met geitjes, konijnen, schapen, paarden, ezels en andere boerderijdieren. Daarna leven de kleintjes zich helemaal uit in de speeltuin. Sommige kinderboerderijen zijn voorzien van een hoevewinkeltje waar je wat lekkers koopt, zoals homemade ijs of pannenkoeken. Als de kinderboerderij zich dichtbij bevindt, is het fijn om bij lekker weer op de fiets te gaan. Door Google te gebruiken zie je in een oogopslag waar bij jou in de buurt een kinderboerderij te vinden is. Ook erg leuk en helemaal hip: maak een wandeling met alpaca’s.

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *