Lekker eten, een heerlijk klimaat en schilderachtige landschappen: Griekenland heeft het allemaal. Het Zuid-Europese land is niet voor niks geliefd bij toeristen die op zoek zijn naar een heerlijke zonvakantie. Maar je bent gebonden aan de schoolvakanties en die weet je niet uit je hoofd. Of wil je stiekem de gillende kids vermijden en daarom weten wanneer de scholen vakantie hebben? Wij helpen je samen met reisorganisatie TUI op weg. Kun je straks meteen de vakantie Griekenland boeken en profiteren van vroegboekkorting. Win-win!

Een spetterende zomervakantie

Begin juli tot eind augustus zijn de meest populaire maanden voor een zonvakantie in Griekenland. Niet alleen omdat de temperaturen hier dan rond de 30 graden liggen, maar ook omdat dit de periode van de zomervakantie is. Regio Noord krijgt in 2020 als eerste vakantie (op 6 juli om precies te zijn). Daarna volgt regio Zuid en regio Midden is als laatste aan de beurt. En in de warme maanden is verkoeling wel zo lekker. Kies voor de badplaats Chersonissos op het eiland Kreta en waterpret is verzekerd. De glijbanen en baden in het Starbeach Waterpark zorgen voor pret bij jong en oud. Wedden dat de kids jaren later nog over deze vakantie praten.

In de herfst naar de zon

De herfstvakantie. Steeds vaker is deze periode een geliefde tijd voor een zonvakantie. In Griekenland schijnt de zon midden oktober dan ook nog volop. En omdat de basisschoolkinderen een week vakantie hebben kun je prima nog even weg. Wat dacht je van Zakynthos? Het Griekse eiland is wereldberoemd om het scheepswrak op Navagio Beach en om de Caretta Caretta schildpadden die er rondzwemmen. Genoeg te zien dus. Bij TUI kun je tijdens de zonvakantie in Griekenland verblijven in een luxe All Inclusive hotel waarbij het je aan niks ontbreekt. De hele dag door van bladerdeeghapjes en tzatziki smullen; dat wordt genieten.

Rust & romantiek in Griekenland

Op de laatste week van februari (voorjaarsvakantie) en de laatste week van april (meivakantie) na draait het tijdens een zonvakantie in Griekenland om rust. De kids zitten dan op school en voor een romantische break is het schilderachtige eiland Santorini ideaal. Al kun je ook gaan sightseeing in hoofdstad Athene. En dan hebben we de regio Chalkidiki op het Griekse vaste land nog niet eens genoemd. Hier draait het ondanks de parelwitte zandstranden, de groene bossen en de azuurblauwe baaien het hele jaar door om rust. De regio is namelijk onontdekt en vrij van massatoerisme. Hier kun je dus zelfs in de zomervakantie terecht voor een relaxvakantie.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.