Homepage - D-reizen

Schoolreisjes buiten de klasomgeving kunnen de persoonlijke, sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen verbeteren en de relaties tussen leerlingen en leerkrachten versterken. Een groep kinderen van school halen lijkt misschien ontmoedigend, dus hoe zorg je ervoor dat je reis een succes wordt? Dit draait echt om de organisatie van het schoolreisje, wat al helemaal een lastig proces is als je naar het buitenland gaat met de groep. Gelukkig zullen de onderstaande tips hierbij helpen!

Houd de ouders op de hoogte 

Houd ouders zoveel mogelijk op de hoogte als je kunt, ook tijdens het planningsproces. Vraag tijdig hun schriftelijke toestemming en help hun leven gemakkelijker te maken door een schema met zoveel mogelijk details te verstrekken, inclusief telefoonnummers, zodat ze contact kunnen opnemen in geval van nood. Zorg ervoor dat ze de tijdstippen van de reis kennen, zoals wanneer ze hun kind moeten brengen en ophalen, en geef ze een checklist van wat ze moeten meenemen. Het is ook een goed idee om een ​​of twee herinneringen te sturen voor de reis, om te voorkomen dat ze het vergeten en om eventuele last-minute vragen te beantwoorden. Geef ze bovendien als tip om nog even te kijken naar zorgverzekering vergelijken. Het is immers van belang dat de zorgverzekering 2022 van hun kind gebruikt kan worden in het buitenland, wat vaak wel het geval is.

Houd rekening met het budget

Het is misschien verleidelijk om een ​​extravagant activiteitenprogramma te plannen, maar je wilt niet over het budget heen gaan. Een goede financiële planning helpt de kosten voor de school en voor de ouders tot een minimum te beperken. Als je op reis gaat naar het buitenland, wil je er zeker van zijn dat niet alleen kinderen uit meer welgestelde gezinnen mee kunnen. Wees fantasierijk: financiële beperkingen betekenen niet noodzakelijk dat je je studenten niet mee kunt nemen op een reis die zowel spannend als leerzaam is. Kleine dingen, zoals leerlingen die hun eigen lunchpakket en waterflessen meenemen, helpen je om je aan het budget te houden. Om rekening te houden met het budget, zou je voordat je begint met de organisatie kunnen vragen aan de ouders hoeveel ze maximaal willen bepalen.

Zorg voor een veilige schoolreis

Het is een topprioriteit om je studenten tijdens de reis veilig te houden. Begin met het uitvoeren van een volledige risicobeoordeling van elk aspect van het uitje en bewaar dit in het dossier. Zorg voor een adequate verhouding tussen personeel en leerlingen en zorg ervoor dat het personeel een EHBO-opleiding heeft gevolgd en weet waar de EHBO-doos zich bevindt. Vraag bij het aanvragen van schriftelijke toestemming voor de reis ook de ouders om alle relevante medische informatie over hun kind te verstrekken. Houd hiervan een checklist bij en zorg ervoor dat deze leerlingen hun medicijnen of andere apparatuur hebben die ze nodig hebben voordat ze vertrekken. Daarnaast is een calamiteitenplan ook essentieel. Geef bovendien elke leerling een document met belangrijke informatie, inclusief bijvoorbeeld je telefoonnummer, het adres van het hotel, et cetera.

Veel succes bij het organiseren en natuurlijk vooral: heel veel plezier!

 

Categorieën: Nieuws