Vanwege Pasen en Goede Vrijdag wordt er donderdag 18 april al vroeg een grote verkeersdrukte verwacht. Voor veel mensen begint een lang weekend waardoor het recreatieverkeer en woon-werkverkeer samen komen. De verwachting is dat de files al om 14:00 uur beginnen en aanhouden tot na 19:30 uur.

Met name richting de Veluwe, stranden en het zuiden wordt veel drukte verwacht. Op de A1 Amsterdam – Apeldoorn, de A2 tussen Den Bosch en Maastricht zal het enorm druk zijn. Dit is ook het geval ook op de A12 Utrecht – Duitse grens (in beide richtingen) en op de A50 Apeldoorn – Oss.

Ook in het Paasweekend zelf wordt veel drukte verwacht door dagjesmensen.

Evenementen

Er zijn diverse evenementen die bijdragen aan de drukte. Zo is zondag in Zuid-Limburg de Amstel Gold Race, worden in Zandvoort de traditionele Paasraces gehouden en is het Paaspop in Schijndel. Maar ook de Keukenhof en de attractieparken zullen veel mensen trekken.

Toeristen

Met Pasen gaan zo’n 400.000 Nederlanders met vakantie. In België en de meeste Duitse deelstaten hebben ze momenteel echter Paasvakantie. Deze duurt daar 1 tot 2 weken en Nederland is, zeker met Pasen, een populaire bestemming voor onze zuider- en oosterburen.

In veel andere Europese landen hebben ze ook een Paasvakantie. Zie hier het complete overzicht.

Goede weersvoorspelling

Nu de weersvoorspelling ook nog eens extreem goed is, zorgt dat voor extra drukte. Komende dagen wordt veel zon verwacht en temperaturen boven de 20 graden. In de natuur en aan de stranden zal dan ook grote drukte zijn. Eerst vandaag maar eens op tijd op de vakantiebestemming of thuis aankomen!

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.