Afgelopen dinsdag, 3 november, was er een nieuwe persconferentie van Rutte en De Jong i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus. Duidelijk werd dat de maatregelen, ondanks een licht dalende lijn, toch aangescherpt worden. Naast het onmogelijk maken van uitjes naar het zwembad, theater of de bibliotheek, werd ook het reisadvies aangescherpt.

Niet op vakantie naar het buitenland

Rutte en De Jong riepen op om, vooralsnog, tot 15 januari zo veel mogelijk thuis te blijven. Men adviseert geen reizen naar het buitenland te maken, tenzij strikt noodzakelijk. En dat betekent dus zeker geen vakantie en dus niet weg tijdens de kerstvakantie. Reden hiervoor is dat in veel landen, net als in Nederland, het virus weer zeer actief de kop opsteekt. Men wil koste wat kost voorkomen dat dezelfde situatie ontstaat als afgelopen winter, toen veel wintersporters Corona mee naar huis namen en de zorg overspoelt werd.

Waar kan je wel naar toe?

De vraag die veel mensen zich nu stellen is: waar kunnen we dan wel naartoe? Binnen Nederland is vooralsnog sowieso geen probleem. Vakantieparken of hotels kunnen geboekt worden. Wil je verder weg? Dan wordt het toch de Nederlandse Antillen of de Caribische eilanden. Geen straf natuurlijk, maar ook niet bepaald de goedkoopste vakantie met kerst… Reisorganisatie TUI zag inmiddels al de interesse en het aantal boekingen voor de Nederlandse Antillen een enorme boost krijgen.

Kleine kanttekening nog: het gaat om een dringend advies van de overheid, geen verbod!

Onderstaand de actuele situatie: bijna de hele wereld heeft code oranje.

welke landen code oranje

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.