Het reisadvies voor delen van diverse Europese (vakantie)landen is per vandaag aangepast. Vanaf afgelopen middernacht geldt voor (delen van) deze landen code oranje (alleen noodzakelijke reizen) omdat het aantal coronabesmettingen er aan een opmars bezig is.

Spanje

Met name Spanje wordt flink getroffen door het aangescherpte reisadvies. In Spanje betreft het Madrid, de Balearen (onder andere Ibiza en Mallorca), Burgos, Salamanca, Almeria en Navarra. Eind juli werd de stad Barcelona (en randgemeenten) reeds aangemerkt als “oranje” gebied.

België

In België had de regio Antwerpen reeds code oranje. Nu krijgt ook Brussel dezelfde oranje code.

Frankrijk

In Frankrijk gaat het om de regio rond Parijs en de stad zelf en de regio Bouches-du-Rhône in zuid-oost Frankrijk.

Finland, Litouwen, Estland en Malta

In Finland, Litouwen, Estland en Malta, neemt het aantal coronabesmettingen eveneens toe sinds de coronamaatregelen daar zijn versoepeld. Ook voor deze landen veranderde het ministerie het reisadvies van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). 

Wat betekent code oranje bij Corona ook alweer?

Een COVID-19-risicogebied is een land of gebied met een oranje reisadvies vanwege een verhoogd besmettingsrisico. Of een land of gebied een COVID-19-risicogebied is, staat in het reisadvies. Kom je uit een COVID-19-risicogebied, dan geldt het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een land een oranje reisadvies krijgt. Vanwege de veiligheidssituatie, of omdat een land quarantaineverplichtingen oplegt aan Nederlandse reizigers als zij in dat land aankomen.

Laatste stand van Corona-zaken

Het ministerie geeft nu voor het grootste deel van West-Europa code geel af (let op!), maar daarbuiten is het vooral code oranje of code rood.

Zie de laatste stand van zaken voor de zomervakantie op de website Nederlandwereldwijd.nl.

Overzicht betekenis kleurcodes Corona

Het Ministerie heeft onderstaand overzicht gepubliceerd waarop je kan zien wat de diverse kleurcodes betekenen:

 

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.