Homepage - D-reizen

De schoolvakantie is voor de meeste kinderen iets waar ze naar uitkijken. Lekker doen waar zij zelf zin in hebben. Maar soms kunnen vakanties ook lang zijn. In dit blogartikel delen we handige tips om je kinderen in de schoolvakanties te vermaken, zowel bij zonnig als bij slecht weer. Maak van de vakantie een onvergetelijke tijd voor het hele gezin.

Buiten spelen in de zomer

Tegenwoordig zouden kinderen het liefst de hele dag achter de televisie, (spel)computer of telefoon zitten. Een keer een lange film kijken in de vakantie is geen probleem, maar veel schermtijd is niet goed voor ze. Vaak hebben ze ook genoeg speelgoed om mee te spelen. Probeer ze daarom van achter die schermpjes te krijgen. Vooral in de zomer is dat niet moeilijk. Laat ze lekker buiten spelen in de zandbak, voetballen, stoepkrijten of bellen blazen. Er is van alles mogelijk en als het echt mooi weer is, kun je jouw kinderen ook uitdagen voor een watergevecht. Zeker weten dat ze zo buiten zijn!

Bij slecht weer

Maar het is niet altijd mooi weer. Vind jouw kind het geweldig om in de herfst naar buiten te gaan en in de plassen te stampen? Laat hem of haar dan een keer gaan. Trek wat oude kinderkleding aan en een set laarzen. Het kind zal het geweldig vinden! En daarna? Lekker onder de douche of in bad en opwarmen bij een warme kop chocolademelk. Maar ook er zijn ook genoeg leuke activiteiten om thuis te doen. Laat je kids zich verkleden en eventueel mooi opmaken. Met een rollenspel kunnen de kinderen de tijd helemaal uit het oog verliezen. Heb jij echt crea bea’s in huis? Dan is het tijd om alle knutselspullen tevoorschijn te halen. Maak iets moois voor oma of voor een vriendje of vriendinnetje van school en breng dat langs.

Koken en bakken

Wat ook bijna wel bij alle leeftijden wel in de smaak valt, is iets bakken. Koekjes, kwarktaart, appeltaart of misschien wel een heerlijk toetje. Laat alle kinderen meehelpen, zo kunnen de kleintjes bijvoorbeeld de suiker afwegen en de grotere het deeg kneden of de appels in stukjes snijden. Wanneer je koekjes gaat bakken is niet alleen het maken leuk, maar vooral het versieren van de gebakken koekjes. Doe de kids een schort om en laat ze lekker kliederen met glazuur en spikkels.

Shoppen

De schoolvakanties zijn ook een mooi moment om de kasten uit te pluizen en te gaan winkelen. In de herfstvakantie shop je kinderkleding voor de winter en in de voorjaarsvakantie alvast voor de zomer. Ga jij in de kerstvakantie op wintersport of vertrek je juist naar de zon? Ook dan is het een goed moment om te kijken wat je allemaal nodig hebt en wat er eventueel nog past van vorig jaar. Zo ga je goed voorbereid op vakantie en heb je alles in huis voordat je vertrekt. Niet ieder kind vindt winkelen leuk, maar wanneer je ze belooft dat ze wat lekkers krijgen of ze iets mogen uitkiezen, dan willen ze vaak toch wel mee. Je kunt het winkelen bijvoorbeeld combineren met daarna ergens pannenkoeken eten, of na het winkelen nog even langs de speeltuin gaan.

Categorieën: Algemeen