Homepage - D-reizen

Nu het voorjaar er weer aankomt beginnen enthousiastelingen alvast met de reisplannen voor de zomer. Wil jij dat er deze zomer helemaal niks mis kan gaan? Helaas, een ongeluk kun je nooit helemaal voorkomen. Wel kun je voorkomen dat daar vervelende onverwacht hoge kosten bij komen kijken door je reis te verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld je reis verzekeren bij Allianz Direct. In dit artikel vertellen we er alles over.

Waarom je reis verzekeren?

Tijdens je reis kan van alles misgaan, wat voor vervelende kosten kan zorgen. Een reis is al duur en daar wil je niet ook nog eens de kosten van een ongeluk, diefstal, verloren bagage of een annulering bovenop hebben. Een goede reisverzekering kan ervoor zorgen dat, mocht er iets misgaan, jij niet voor deze onverwachte kosten hoeft op te draaien. Klik hier voor meer details over een reisverzekering.

De kosten

Wat een reisverzekering kost, hangt af van het type reisverzekering dat jij afsluit. Je kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering, we leggen je later uit wat het verschil is. Een doorlopende reisverzekering kost zo’n vier euro per persoon per maand, een kortlopende reisverzekering kost ongeveer 6 euro per persoon per week, hierbij geldt: uit hoe meer mensen jouw gezin dat tevens jouw reisgezelschap is bestaat, hoe voordeliger dit wordt. Vaak is annulering van bijvoorbeeld een hotel of een vlucht niet inbegrepen bij de standaardverzekering. Als je wilt dat ook daar de kosten van gedekt zijn, moet je meestal een extra annuleringsverzekering afsluiten.

Een kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering loopt alleen wanneer je op reis bent. Hij loopt van de eerste dag tot de laatste dag van je reis en dat is tevens de enige periode waarin je moet betalen. Als je niet zo vaak op vakantie gaat is een kortlopende reisverzekering vaak de meest voordelige optie voor jou.

Een doorlopende reisverzekering

Wanneer je een echte fanatieke reiziger bent en regelmatig de hort op gaat, is het het meest voordelig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. Een doorlopende reisverzekering betaal je het hele jaar door, maar omdat dit maar zo’n vier euro per maand kost per persoon, ben je een stuk voordeliger uit dan wanneer je zes euro per week zou moeten betalen. Even omgerekend: als je het hele jaar gebruik zou maken van een doorlopende reisverzekering ben je nog geen 50 euro kwijt, terwijl je met een kortlopende reisverzekering over het hele jaar meer dan driehonderd euro kwijt zou zijn.

 

Kortom: om te voorkomen dat je tijdens je reis voor vervelende onverwachte kosten komt te staan, kun je het best een reisverzekering afsluiten. Als je niet vaak op reis gaat is een kortlopende reisverzekering de beste keuze. Fanatieke reizigers zijn voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Categorieën: Algemeen