Homepage - D-reizen

Een populaire manier van vakantie vieren onder de Nederlanders is kamperen. Samen met het gezin op pad, overnachten in een tent of caravan. Velen doen dit al jaren, maar sommigen moeten er niet eens aan denken. Misschien heb je er zelf wel eens over nagedacht om te gaan kamperen. Wanneer je voor het eerst gaat kamperen, besef je je wellicht niet dat je, naast een EHBO-doos en toiletpapier, nog van alles zelf moet mee nemen. Benieuwd naar hoe jij onbezorgd op kampeervakantie kunt? Wij geven je drie tips!

Regel een plek voor je was

Een veelvoorkomend probleem is de was. Vooral op de camping heb je niet zoveel ruimte, je wilt niet dat de was door de hele tent of caravan ligt. Zorg er daarom voor dat je één of meerdere wasmanden mee hebt. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en hoeven helemaal niet veel ruimte in te nemen. Ben je onderweg met de auto? Dan kun je al je kleding ook gewoon in de wasmand vervoeren!

Servies moet je zelf meenemen

Wat fijn is aan verblijven in een appartement is dat alles vaak al aanwezig is. Borden, glazen, en bestek hoef je van tevoren niet over na te denken. Op de camping heb je die luxe helaas niet. Ook op vakantie wil je mooie en trendy servies om de lekkerste gerechten op te serveren. Je zult dit zelf mee moeten nemen. Denk daarnaast ook aan de vaak vergeten dingen zoals een flesopener, kaasschaaf, of een schilmesje. Je gebruikt deze vaker dan je denkt.

Zorg voor voldoende verlichting

Iets wat vaak vergeten wordt bij het kamperen is licht. In een caravan is dit meestal aanwezig, maar wanneer je overnacht in een tent zul je dit zelf moeten regelen. Neem een lamp mee die je kunt ophangen zodat je ziet waar je mee bezig bent. Pak ook een zaklamp in zodat je in het donker zonder zorgen naar het toiletgebouw kunt lopen. Zo zie je ook meteen welke nachtdieren zich verschuilen in de bosjes!

Zo, nu kun jij onbezorgd genieten van je welverdiende kampeervakantie. Koop een wasmand om je vuile was in te verzamelen, neem je eigen servies mee, en zorg ervoor dat je voldoende (zak)lampen bij je hebt. Toch nog wat vergeten? Veel kun je gelukkig gewoon nog bij het winkeltje op de camping kopen. Dan weet je gelijk wat er bovenaan de lijst moet voor de volgende keer!

Categorieën: Algemeen