Homepage - D-reizen

Een vakantie plannen zorgt voor een hoop uitzoekwerk, en ook het afhandelen van de eventuele aanbetaling en het betalen van de resterende reissom zijn niet de allerleukste taakjes. Maar daar krijg je natuurlijk wel een mooie vakantie voor terug. In aanloop naar het vertrek staat je echter ook nog een hoop te doen qua voorbereiding. Je moet de juiste koffers bij elkaar zien te krijgen, zorgen dat alle kleding die mee moet op tijd schoon en droog is en dat je alle verzorgingsproducten die je nodig hebt klaar hebt staan om mee op vakantie te nemen. Uiteraard moet je ook je medicijnen en je paspoort niet vergeten. Op tijd beginnen met die voorbereiding is daarom belangrijk, maar daar zijn we niet allemaal even goed in. En precies om die reden zijn de weken voor je vakantiereis hét moment om ervoor te zorgen dat je volle inktcartridges in huis hebt. Afhankelijk van je merk printer zijn dat bijvoorbeeld Canon inktpatronen.

Bevestigingen meenemen

Bij vakanties kunnen allerlei bevestigingen van reserveringen komen kijken. Van je accommodatie, van je vlieg-, bus- of treinreis en van een eventuele autohuur of tour die je gereserveerd hebt. Die bevestigingen, tickets en vouchers wil je bij je hebben als bewijs om een soepel verloop van je reis te verzekeren. Veel van die zaken kunnen tegenwoordig elektronisch (dus op je smartphone), maar niet alles, en het is toch fijn om iets bij de hand te hebben dat je zo kunt pakken op het moment dat je erom gevraagd wordt. Elektronische bestanden zijn immers niet altijd even makkelijk terug te vinden op je telefoon op het moment suprême en het kan zijn dat je je opgelaten voelt als je aan een balie staat te schutteren omdat je de benodigde bevestiging of voucher niet kunt vinden op je smartphone. Ook is het natuurlijk dat de batterij van je telefoon het er maar net lang genoeg voor moet kunnen volhouden, terwijl je op reis je smartphone intensiever gebruikt dan normaal voor entertainment of om foto’s en video’s te maken.

Last minute printproblemen

Je zou echter niet de enige zijn die het uitprinten van die bevestigingen, tickets en vouchers pas de avond voor vertrek gaat doen. Printers zijn nukkige apparaten en kunnen je altijd in de steek laten, maar als je op dat moment achter komt dat je de inkt niet meer hebt om de benodigde printjes te kunnen maken, zit je met de gebakken peren. Je kunt er dan immers niet meer op tijd aankomen. Om die reden is een vooruitziende blik een groot goed. Bereid je voor op de noodzaak om deze printjes te maken door er in de weken voor vertrek voor te zorgen dat je volle inktcartridges op voorraad hebt voor het geval dat de inktcartridges in de printer op een onfortuinlijk moment leeg blijken te zijn.

Beter nog is het natuurlijk om dit soort zaken niet op het laatste moment te laten aankomen, want je hebt jezelf ermee. Neem het voorbereiden van je vakantie serieus en bespaar jezelf de last minute stress van dingen die niet goed gaan terwijl je geen tijd meer hebt om ze op te lossen. Zonder die stress kun je met veel meer plezier naar je vakantiereis toeleven.

Categorieën: Algemeen