Homepage - D-reizen

Ga je op vakantie? Dan is het inpakken van de koffers vaak een flinke uitdaging. Nog uitdagender wordt het wanneer je met de kinderen op reis gaat. Vaak willen ze hun eigen koffer inpakken, wat ervoor zorgt dat er de nodige strijd kan ontstaan. Waar veel ouders ervoor kiezen alles in één koffer te doen, is het advies om een handbagage koffer voor de kinderen mee te nemen. Bij veel maatschappijen mag je namelijk ‘gratis’ een koffer voor handbagage meenemen tot een bepaald formaat. Dit heeft als voordeel dat je extra ruimte hebt en bijvoorbeeld de kinderen voor het idee hun eigen koffer kunnen laten inpakken. Welke voordelen een handbagage koffer voor de kinderen nog meer heeft, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Extra ruimte

Het grootste voordeel van een handbagage koffer voor de kinderen is natuurlijk de extra ruimte die je hebt. Zo kun je bijvoorbeeld net even wat extra kleding meenemen en hoef je niet zelf na te denken of je iets thuis moet laten ja of nee. Vooral wanneer ze wat jonger zijn, is de kans vrij groot dat ze meermaals per dag een schone outfit aan moeten hebben, aangezien het eten en drinken vaak niet zo netjes gaat als dat wij volwassenen dit kunnen. Handig is alleen wel om voor vertrek even goed de Transavia handbagage regels erop na te slaan, zodat je weet wat de maximale afmetingen voor een handbagage koffer mogen zijn. Dit wil namelijk nog weleens verschillen per maatschappij. Het zou zonde zijn dat je koffer te groot is en deze wordt gezien als ‘reguliere’ koffer, met extra kosten tot gevolg.

Zelfstandigheid van je kind bevorderen

Als ouders heb je de taak om je kinderen groot te brengen en te leren zelfstandig te worden. Een handbagage koffer kan hier daarom dus ook goed bij helpen. Door ze zelf hun koffer in te laten pakken, geef je ze het vertrouwen dat ze dit zelf mogen doen. Wel is het handig om als ouders even een check te doen, zodat je ook zeker weet dat alles is ingepakt en op de juiste manier. Zorg er wel voor dat je dit samen doet met je kind, zodat je ze ook meermaals complimenten kunt geven en ze extra vertrouwen krijgen. Zijn er dingen die je liever anders had gezien, bespreek dit dan op een rustige manier en doe ze het desnoods even voor.

Makkelijk mee te nemen

Naast het pedagogische gedeelte, heeft het natuurlijk ook allerlei praktische voordelen. Een van de voordelen is dat deze koffer makkelijk mee te nemen is. Ze beschikken over wieltjes en een handvat, waardoor je ze gemakkelijk achter je aan laat manoeuvreren, terwijl jij door de drukte op het vliegveld loopt. Doordat ze qua gewicht ook licht zijn, kun je ze ook gemakkelijk optillen op het moment dat het allemaal even te druk wordt en je anders bang bent dat je andere mensen ermee op de hielen rijdt.

Voordeliger

Tegenwoordig ben je er met alleen het boeken van een vlucht nog niet. Zo moet je vaak nog de stoelen reserveren als je naast elkaar wilt zitten en betaal je in de meeste gevallen ook extra voor het inchecken van je koffer. Omdat een handbagage koffer meestal bij de prijs zit inbegrepen, is het dus een stuk voordeliger om de kinderen een handbagage koffer mee te laten nemen. Zo kun je bijvoorbeeld voor één grote koffer kiezen, terwijl de rest van het gezin allemaal een koffer of tas met handbagage meeneemt. Daarbij heb je ook nog eens als voordeel dat je deze niet hoeft in te checken en dus ook niet bang hoeft te zijn dat je deze kwijt raakt. De grote koffer kun je dan gebruiken voor de gezamenlijke dingen zoals badhanddoeken, föhn, schoenen en andere spullen, zodat je de kleding in je handbagage kunt doen.

Categorieën: Algemeen