Homepage - D-reizen

Nu de zomer eraankomt, zijn we allemaal bezig met het plannen van een leuke vakantie. In het kader van de duurzaamheid, tijd of je portemonnee, kiezen veel mensen ervoor om er lekker op uit te gaan in eigen land. En dat kan prima, want Nederland kent fantastische plekken voor een heerlijke vakantie. We vertellen je er in dit artikel alles over.

De Waddeneilanden

Wanneer je nog nooit een bezoekje hebt gebracht aan één van de waddeneilanden, is deze zomer het moment om dat te doen. De waddeneilanden bieden alles. Wil jij lekker uitwaaien in de vele wandel- en fietsgebieden? Dat kan! Wil jij een supboard kopen voor watersporten? Dat kan! Heb je vooral zin in een lekkere gezellige feestvakantie? Ook daar zijn de waddeneilanden meer dan geschikt voor. Vooral Texel, Terschelling en Schiermonnikoog zijn goede eilanden om je vakantie te spenderen. Met een beetje geluk vind je het juiste moment om te gaan wadlopen.

Friesland

De hele provincie Friesland is eigenlijk een plaatje. Het is bij uitstek de plek om een fijne camping of een mooi huisje te boeken en te wandelen of fietsen langs alle pittoreske elf steden, waar je kunt genieten van de schattige architectuur en de plaatselijke lekkernijen. Vergeet geen bezoekje te brengen aan Leeuwarden en even een kijkje te nemen bij het planetarium van Eise Eisinga, werkelijk adembenemend!

de Veluwe

Voor wie gek is op de natuur, is de Veluwe eigenlijk een absolute must. Daar zul je zien dat je voor prachtige natuur echt het land niet hoeft te verlaten. De Veluwe is het grootste nationale park van Nederland en biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt. Je vindt er mooie wandel- en fietspaden en kunt je vergapen aan de prachtige flora en fauna. De ideale plek om even helemaal te ontprikkelen na een druk jaar op school of werk.

Zuid Limburg

Tot slot is Zuid Limburg ook een fantastische plek om op vakantie te gaan. Hoewel je gewoon in Nederland bent, waan je je daar met het heuvelachtige landschap toch echt even in het buitenland. Zuid-Limburg kent gezellige dorpjes en stadjes en prachtige plekken om te wandelen en fietsen. Vergeet niet om bij een plaatselijke bakker een goede Limburgse Vlaai te kopen en breng sowieso een bezoekje aan de mergelgrotten. Niet alleen is dit prachtig om te zien, maar je leert ook een hoop over de geschiedenis van Zuid Limburg.

Categorieën: Algemeen