Homepage - D-reizen

Wist je dat de huid ons grootste orgaan is? Alleen daarom al zou iedereen elke dag een zonnebrandcrème moeten dragen. Bij het kopen van een goede zonnebrand, wil je natuurlijk de beste keuze maken in een zee van marketingtrucs. Daarnaast gaan een hoop mythen rond de laatste tijd. Lees snel verder en ontdek de waarheden voor het vinden van de beste zonnebrand.

Alles wat je moet weten over de beschermer SPF

Misschien dacht je altijd dat hoe hoger de prijs van een zonnebrand, hoe beter de kwaliteit zou zijn. Alleen is dat niet zo. En de meningen van anderen zijn natuurlijk ook niet altijd de beste indicator. Je kan een goede SPF factor kiezen op basis van je huidtype, leeftijd en de mate van blootstelling aan de zon. SPF staat voor Sun Protection Factor en is in principe belangrijk, maar niet het enige waar je op kunt letten in de winkel. Want een hoge SPF factor uitkiezen, betekent niet gelijk dat de zonnebrand je automatisch beter beschermt. Let daarnaast dus ook op bescherming tegen zowel UVB- als UVA-stralen. Ben je verder benieuwd op welke ingrediënten je moet letten? Eerst moet je dan kijken naar de twee manieren hoe zonnebranden je kunnen beschermen. Ten eerste zijn er zonnebrandcrèmes waar titaniumdioxide en zinkoxide bevatten. Deze ingrediënten werken als een schild tegen de zonnestralen. Het tweede type zonnebrand is gebaseerd op avobenzone en octisalaat en deze ingrediënten werken juist als een spons. Ze absorberen de UV-stralen voordat ze je huid kunnen beschadigen. Op deze manier kun je de matige zonnebranden onderscheiden van de allerbeste. 

Laat je zonnebrandcrème van vorig jaar liggen

Mocht je voor de komende zomer nog een zonnebrand hebben liggen van vorig jaar, kun je deze meteen weggooien. Zonnebrandcrème heeft namelijk een vervaldatum en kan hierna zijn effectiviteit verliezen. Daarnaast neem je zonnebrand natuurlijk vooral mee onder de zon en door de hitte kan de kwaliteit ook weer aangetast worden. Zorg dus elke zomer voor een nieuwe zonnebrand. Een zonnebrand die er geklonterd uitziet is in ieder geval niet meer goed. Zo help je jezelf en je omgeving aan het behoud van een gezonde huid. Er zijn namelijk genoeg onderzoeken bekend die hebben kunnen aantonen dat het dagelijks gebruik van zonnebrand het huidverouderingsproces vertraagt.

Hoe het precies zit met dat mooie bruine kleurtje na een dagje zonnen

Je kent het wel, dat verleidelijke idee van een mooi bruin kleurtje na een dagje zonnen. Alleen bestaat er helaas niet zoiets als een veilige bruine kleur. Wanneer je huid bruin wordt, betekent dat eigenlijk dat je huid beschadigd is door de zon. Ook bij een licht kleurtje. Het veroorzaakt namelijk schade aan de DNA van je huid. Hierdoor kan het zijn dat je huidveroudering versneld wordt en de risico’s op huidkanker vergroot worden. Daarnaast bestaat er geen type huidskleur die immuun is voor zonneschade. Het is dus belangrijk om te praten over deze fabels. Zelfs organisaties zoals de Skin Cancer Foundation adviseert het dragen van zonnebrand aan iedereen. Nu kun je met deze informatie goed de nieuwe zomer in.    

Categorieën: Algemeen