Voor de meeste kinderen die net naar de middelbare school gaan, is het tijd om een ‘echte’ schooltas uit te zoeken. Zowel schooltassen voor meiden, als voor jongens die naar het voortgezet onderwijs gaan, moeten aan bepaalde eisen voldoen. Waar er op de basisschool vaak niet veel meer in heeft gezeten dan een broodtrommel, krijgen ze nu te maken met allerlei verschillende vakken. Je kunt je dus wel voorstellen dat het een stevige tas moet zijn. Toch is een tas veel meer dan alleen een praktisch item om je boeken in te kunnen vervoeren. Speciaal daarom hebben we een aantal leuke en vooral ook handige schooltassen voor je op een rijtje gezet.

Rugzakken

Deze zijn perfect voor dagelijks gebruik, omdat ze veel ruimte bieden voor boeken en een laptop. Ze hebben meestal verschillende vakken om je spullen georganiseerd te houden. Kies voor een rugzak met gewatteerde schouderbanden en rugpaneel voor extra comfort. Wat wel handig is om te doen, is om eerst even online te oriënteren op een andere tas. Stel dat je nu nog lekker met je nachtlampje in bed ligt, dan is het zeker de moeite waard om even door de collectie heen te scrollen. Stel dat je iets leuks weet te vinden, dan ben je ook direct klaar. Houd er als ouders natuurlijk wel rekening mee dat je kind in de groei zit en dus ook goed kijkt of de tas verstelbare bandjes heeft.

Crossbody tas

Tijdens een leuk uitje wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten. Zorg er daarom dus ook voor dat je een goede tas hebt, waar je op z’n minst je telefoon in kan doen. Niet alleen een stuk veiliger, maar zorgt ook gewoon voor rust. Zo kun je namelijk niet iedere keer op je telefoon kijken of je een berichtje hebt ontvangen, maar zorgt het er ook voor dat jezelf niet zo snel afgeleid raakt. Kortom, een win win situatie dus. Wat je ook vaak ziet, is dat veel jonge kinderen dit type tassen van hun moeder ‘leent’, zodat ze ermee kunnen spelen. Handig is wel om je kinderen tijdig naar bed te doen en ze niet tot in de late uurtjes laten spelen. Zorg daarom dan ook altijd voor een goed werkend nachtlampje voor op het nachtkastje bijvoorbeeld.

Conclusie

Een uitstapje zonder de juiste tas, dat kan als je het mij vraagt ook echt niet meer. Niet alleen maakt het je outfit compleet, maar zorgt het er ook voor dat je praktisch gezien de handen vrij hebt. Uiteraard is het wel zaak dat je niet te snel een overhaaste beslissing maakt. Helemaal niet wanneer het gaat om een nieuwe of andere schooltas voor jezelf of de kinderen. Besteed hier daarom dan ook serieus aandacht aan.  Zo voorkom je dat je kind last krijgt van de rug en verleng je ook nog eens de levensduur ervan. Alles bij elkaar is de pasvorm en ook het comfort het allerbelangrijkste. Een prachtige tas die niet fijn zit of aanvoelt, zal op lang termijn geen ‘blijvertje’ zijn en dat is natuurlijk zonde.

Categorieën: Algemeen