Homepage - D-reizen

Veel mensen hebben een wereldreis maken op hun bucketlist staan. Een droom van velen om voor een langere periode op reis te gaan en van alles van de wereld te zien. Het kan zomaar zijn dat je alle continenten wilt bezoeken tijdens je reis. Hoe je de reis ook gaat maken, één ding is een zekerheid: het wordt je allermooiste reis van je leven. Een wereldreis maken kost natuurlijk wel aardig wat geld en je hebt dan ook spaargeld nodig. Een aantal tips als je je droom wilt verwezenlijken en wilt gaan sparen voor een wereldreis. Ga je niet op vakantie en ben je op zoek naar iets wat ook leuk kan zijn? Je kunt dan bijvoorbeeld een gokje wagen op casino 777 blackjack.

Back to basic

Wil je een grote reis maken, dan moet je back to basic gaan leven. Dat betekent geen dure kleding kopen en zo min mogelijk eten bestellen en alleen maar goedkoop koken. Koop ook alleen maar benodigde spullen. Deze spullen kun je voor je wereldreis gebruiken en het is verstandig om een tijdje afstand te nemen van allerlei overbodige luxe. Kijk waar je op kunt besparen, zoals een lopend abonnement waar je vrij weinig mee doet. Je zult merken dat even helemaal niets kopen je een fijn gevoel geeft. Want hoeveel gekochte spullen van de afgelopen jaren had je daadwerkelijk nodig? Als je een tijd back to basic gaat, dan zul je zien dat je spaargeld gaat groeien. En dat maakt de dag van vertrek van je reis een stuk eerder dichterbij.

Het openen van een spaarrekening

Het verstandigste wat je kunt doen is van tevoren een speciale spaarrekening openen. Als je namelijk geld gaat sparen op een rekening waar ook andere soorten spaargeld op staat, dan heb je niet direct het inzicht hoeveel je precies voor je wereldreis aan het sparen bent. Ook krijgt het spaargeld voor je wereldreis op een aparte spaarrekening een extra motivatie als je het steeds meer ziet worden. En de rente voor spaargeld is tegenwoordig heel laag, maar het kan geen kwaad om ook naar de hoogste rentepercentages te kijken van banken. Hoe sneller je spaargeld gaat groeien, hoe eerder je aan je wereldreis kunt beginnen. Ook handig om te weten is dat je bij sommige banken potjes kunt maken. Dat betekent dat een hele nieuwe spaarrekening openen niet nodig is. Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je hebt gespaard voor je grote reis.

Je geld op een slimme manier investeren

Spaar je al een tijdje voor je wereldreis, dan is er een eenvoudige manier om dit spaargeld te verdubbelen. Ook al heb je helemaal geen verstand van aandelen en beleggen, toch is er een hele makkelijke manier om je geld te investeren. Dit kun je namelijk doen in crypto munten. De bekendste munt is de Bitcoin en wordt gezien als het nieuwe goud van de 21e eeuw. Bitcoins kopen kun je bijvoorbeeld doen via handelsplatform Bitvavo. Een hele veilige en slimme manier om je geld te doen groeien. Tegenwoordig is er veel informatie over crypto te vinden en je moet er wel wat over weten. Maar heb je eenmaal de smaak te pakken, dan is het ontzettend leuk om te handelen en veel geld te verdienen.

Hoe je een beetje bijverdient

Je zult waarschijnlijk al hard werken en geen zin hebben om nog meer extra geld te verdienen voor je wereldreis. Maar er zijn ook gewoon hele leuke manieren om geld bij te verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van je rommelkamer, schuur of zolder. Verkoop deze spullen via bijvoorbeeld Marktplaats. Of je huurt een kraampje op de rommelmarkt en verkoop daar al je spullen. Doe dit ook met je kledingkast. Draag je kleding al een hele tijd niet, dan kan dat gewoon verkocht worden. Een app zoals Vinted kan daarbij helpen. Kleding mag dan niet zoveel geld opleveren, alle kleine beetjes helpen.

Het maken van een potje met kleingeld

Heel hard gaat het niet, maar als je een jaar kleingeld in een potje doet zul je zien dat je uiteindelijk een leuk bedrag bij elkaar spaart. Schaf dus een grote pot aan en zorg ervoor dat je wekelijks je portemonnee leeg maakt. Doe de munten in de pot en haal er niets uit. De pot kun je wellicht op een opvallende plaats zetten, zodat familie en vrienden ook wat kunnen bijdragen aan je wereldreis. Als zij dat natuurlijk willen. Sparen voor een wereldreis is helemaal niet moeilijk. Koop een grote wereldkaart, hang deze boven je bed en je hebt iedere dag de motivatie om veel geld te sparen voor je wereldreis.

Categorieën: Algemeen