Homepage - D-reizen

De winter is voor veel mensen niet de ideale tijd van het jaar, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Skip je winterdip met een leuke citytrip voor het hele gezin. In deze blog lees je over vier totaal verschillende steden die elk bijzonder zijn op hun eigen manier. Uiteraard heeft elke stad voor ieder wat wils en zijn ze kindvriendelijk. Ga er dus lekker een paar daagjes op uit met een leuke citytrip bestemming!

Bezoek prachtige kastelen in Edinburgh

De eerste tip voor een leuke citytrip is het prachtige en historische Edinburgh. De temperatuur in Edinburgh is in de winter behoorlijk laag. Neem daarom vooral warme huissokken voor heren mee, want het kan behoorlijk koud worden. Desalniettemin is deze historische stad een geweldige bestemming voor een citytrip. Zo zijn er heel veel kastelen te vinden. Het bekendste is het Edinburgh Castle. Dit kasteel is een van de oudste van heel Europa en staat op een vulkanische rots, wat het extra bijzonder maakt. In de gehele stad hangt een middeleeuwse sfeer, wat voor kinderen heel erg leuk is. Zo leren ze van alles over de legers van vroeger. Ook is er een speciale Harry Potter tour die gedaan kan worden met kinderen.

Geniet van de zee en spaanse sfeer in Malaga

De volgende tip voor een citytrip is Malaga. Voor deze zonnige bestemming zijn geitenwollen sokken onnodig dus laat deze vooral thuis. Het is namelijk bijna het hele jaar rond boven de twintig graden in de prachtige stad aan zee. Geniet dus lekker van een warm briesje terwijl je uitwaait over het strand. Vanaf Malaga kun je uitstapjes maken met de trein naar bijvoorbeeld Torremolinos. Uiteraard is de stad ook groot genoeg om zelf te verkennen. Ga met kinderen bijvoorbeeld naar de botanische tuinen om de prachtige bloemen en planten te ontdekken. Geniet vervolgens van lekkere tapas op een van de vele leuke pleinen in de stad.

Verblijf in het veelzijdige Florence

De derde tip voor een citytrip is Florence. Een prachtige stad midden in Italië. De stad is uitermate geschikt om met kinderen heen te gaan, omdat alles rondom het centrum erg goed met de voet is te doen. Ook is het mogelijk om een fietstocht te doen bij Baja Bikes. Op deze manier kun je de hele stad verkennen met de fiets en een Nederlandse gids, wat wel zo makkelijk is voor de kleintjes. Uiteraard kan bij een bezoekje aan Florence de bekende brug niet worden weggelaten, struin dus lekker over Ponte Vecchio. Geniet vervolgens van een verse pizza of pasta dat op elke hoek van de straat is te verkrijgen. Een tip is om een (flink) broodje te halen bij All’Antico Vinaio. Verwacht een heerlijk broodje met de beste vleeswaren en kazen van Italië, ook heel erg goed geschikt om te delen.

Ga shoppen in Londen

Het kan zijn dat je als gezin helemaal klaar bent voor een nieuwe garderobe en daar een citytrip van wil maken. Ga dan zeker naar het bruisende Londen in Engeland. Het is mogelijk om naar Londen te gaan met de hogesnelheidstrein, boot of vliegtuig. Genoeg mogelijkheden om er te komen dus. Voor de echte winkelliefhebbers is Oxford Street de beste plek om te komen. Hier zijn alle bekende winkels te vinden en nog veel meer. Er is hier zelfs een reusachtige speelgoedwinkel waar van alles is te beleven. Ook is het een aanrader om een bezoekje te brengen aan het kleurrijke Chinatown.

Categorieën: Algemeen