Homepage - D-reizen

Italië is een van de meest gezinsvriendelijke bestemmingen ter wereld en onze beste plaatsen om te bezoeken kunnen een inspiratie zijn voor je gezinsvakantie in Italië met kinderen van elke leeftijd. De Italiaanse mix van geschiedenis, natuurlijke landschappen, smeulende vulkanen en bewaard gebleven oude ruïnes creëert een onmiskenbaar boeiende sfeer. Of je nu meeslepende kooklessen wilt volgen of een speurtocht door een beroemd museum wilt maken, elke smaak gelato wilt proeven of wilt genieten van fysieke training als een oude gladiator, je kunt nieuwe en opwindende ervaringen ontdekken in de volgende Italiaanse steden.

Venetië

Venetië is een stad van magie die het hele gezin snel betovert. Het biedt de perfecte mix voor gezinsactiviteiten, verspreid over kleurrijke huizen, fantasierijke architectuur en grachten vol met boten, met eindeloze opwinding voor kinderen en volwassenen. Bij je introductie zal je gezin versteld staan ​​van Venetië terwijl het uit het water oprijst. Het verkennen van de stad in je tempo maakt deel uit van het plezier en stelt je in staat de schoonheid, charmes en geschiedenis te ervaren zoals je gezin dat het liefst zou willen. Venetië is eindeloos inspirerend, gehuld in de elegantie van de Hoge Renaissance.

Rome

Rome is groot en snel, met uitzonderlijke excursies waar je van kunt genieten tijdens je familiereis naar Italië. Of je nu je eerste of je zevende bezoek brengt, Rome is een stad die tot je verbeelding spreekt. Met oude ruïnes op het Forum Romanum en meesterwerken tentoongesteld in de Vaticaanse Musea die de fascinerende geschiedenis tot leven brengen, zullen je kinderen dol zijn op het avontuur en zul je graag tijd doorbrengen als gezin. Tussendoor kun je altijd ook nog spelen in een live casino terwijl je geniet van de prachtige uitzichten in Rome.

Cinque Terre

Cinque Terre is onmiskenbaar gedenkwaardig vanwege zijn natuurlijke schoonheid, bijzonder erfgoed en het ontbreken van de gebruikelijke ‘must-see’ bezienswaardigheden. De vijf steden aan de Ligurische kust bieden je gezin de perfecte actieve bestemming, met natuurlijke charme en onuitwisbare verwondering die zich uitstrekt van de kliffen tot de cafés, het sprankelende water tot de kleurrijke huizen. De kleine steden zijn vol ouderwetse wonderen en voelen volledig boeiend aan. De vijf steden van Cinque Terre waren tot het einde van de 19e eeuw geïsoleerd van Groot-Italië en vrijwel onbekend voor bezoekers, maar inmiddels kun je dit Italiaanse gebied verkennen als toerist.

Florence

Florence is een onweerstaanbare stad voor kinderen die aanvoelt als een feest voor al je zintuigen, met uitzonderlijk eten, levendige paleizen, boeiende kunst en een gastvrije sfeer. Het is een genot om te verdwalen in het labyrint van kronkelende renaissancestraten, waarbij elke nieuwe bocht je gezin naar uitzicht op 16e-eeuwse kastelen of de dreigende koepel van de kathedraal leidt terwijl je op je mobiel Live Mega Wheel speelt. Rondlopen door de stad voelt als een zoektocht naar iconische geschiedenis, de beste gelato of het perfecte stuk pizza. Florence is een icoon van de Italiaanse cultuur, met tientallen fascinerende kerken en beroemde kunstwerken die de familie kennis kunnen laten maken met Michelangelo’s David of Botticelli’s Geboorte van Venus.

Categorieën: Algemeen