Elke schoolvakantie is het weer een zoektocht naar de ideale bestemming voor het hele gezin. Er zijn zes weken te vullen, maar waar moet je heen? De camping in Frankrijk of Italië hebben jullie als gezin nu wel vaak genoeg gezien. Het is tijd voor iets nieuws, iets origineels. Dit moet de vakantie worden waar jullie als gezin nog jaren over napraten en waar iedereen van onder de indruk is. Dus zet je standaard ideeën uit je hoofd en laat je inspireren voor deze bijzondere vakanties in Europa voor het hele gezin!

Een rondreis met de trein

Iets nieuws doen op vakantie kan spannend zijn, want gaat iedereen het wel leuk vinden? Met een treinreis door Europa kan je de vakantie passend maken voor iedereen in het gezin. Het ene moment sta je een paar dagen in het hippe en historische Berlijn en vervolgens kun je deze Duitse stad inruilen voor het eten van pizza’s in Rome. Europa is enorm goed bereisbaar met de trein en heeft zelfs echte hoogtepunten. In Zwitserland rijdt de Glacier Express. Deze treinrit duurt acht uur en is de langzaamste sneltrein ter wereld! Klinkt als een horrorrit, maar niks is minder waar. Deze treinrit gaat langs de mooiste panorama uitzichten, door 91 tunnels en over 291 hoge bruggen en je ziet daarnaast 11 grote meren waarvan er 5 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. 

Bijkomend voordeel van het reizen met de trein; het is als gezin betaalbaar. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar kan je een gratis interrail pas aanvragen, waarmee je door heel Europa met de trein kan. Zijn er kinderen in het gezin die ouder dan 11 jaar zijn? Ook zij kunnen voordelig mee. Tot en met 27 jaar kan er voor hen een interrail jeugdpas aangevraagd worden. Hiermee krijg je maar liefst 25% korting op de standaardprijzen.

Duikvakantie

Zijn jullie als gezin helemaal dol op de zee? Wees dan origineel en ga niet voor de standaard strandvakantie, maar voor een duikvakantie. DIt is hét moment om met het hele gezin jullie duikbrevet te halen. Het halen van een duikbrevet is wel een prijzige investering en er moet, helaas, ook voor geleerd worden. Jullie moeten dus met zijn allen All In zijn! Het halen van een volledig duikbrevet kan al in 4 tot 7 dagen. En daarna is het volop genieten van de waterwereld. In Europa kan je naar vrijwel alle landen aan zee voor het halen van een duikbrevet, maar Griekenland staat bij vele duikers bovenaan de lijst. Met ruim 230 onbewoonde eilanden heeft Griekenland een enorme kustlijn om te ontdekken. Je vindt er naast schitterende riffen ook scheepswrakken. Een duik naar een oud scheepswrak uit de jaren ‘30 bij Mykonos of naar een watervliegtuig bij Naxos kan ook zeker niet ontbreken bij deze duikvakantie. 

Wandelen van berghut naar berghut in Italië

Dit is een vakantie die enkel voor de echt sportieve gezinnen is weggelegd. Italië beschikt over enorm veel mooie bergen die perfect zijn voor wandelen. Om geen van die bergpassen over te slaan is het maken van een wandeltocht door de Italiaanse bergen een vakantie om nooit te vergeten. Tijdens deze tocht kom je langs de vele berghutten van het land waar je kan overnachten en eten.  Nogmaals is deze vakantie enkel voor de doorzetters. Iedereen zal namelijk zijn eigen tas met kleding mee moeten nemen de bergen op. En opgeven tussendoor is geen optie. Er rijden hier namelijk geen auto’s, enkel de benenwagen komt op de bergpassen van Italië.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *