Homepage - D-reizen

Ga je binnenkort met de auto op vakantie met je gezin? Dat is vaak een geweldige ervaring voor de kinderen! Vooral als het de eerste keer is, kijken ze er waarschijnlijk enorm naar uit. Maar soms kan de sfeer na een paar uur rijden wat minder gezellig worden, vooral omdat kinderen vaak geen besef hebben van tijd. Stel je voor dat je naar het Gardameer rijdt; dat kan best een impact hebben op de sfeer in de auto. Vooral als je ervoor kiest om non-stop te rijden, wat naar onze mening niet de slimste keuze is. Maar ieder heeft zijn eigen aanpak. Om de reis toch wat leuker te maken, hebben we een paar handige tips voor je.

Tip 1. Zorg voor een comfortabele auto

Zorg ervoor dat je een comfortabele auto hebt voor de komende 10 tot 14 uur. Een goede auto is essentieel, niet alleen voor de ruimte, maar ook voor de veiligheid. Als je bijvoorbeeld kiest voor de nieuwe Renault Scénic, is deze uitgerust met handige rijhulpsystemen die het rijden een stuk makkelijker maken, vooral op lange stukken in Duitsland.

Tip 2. Stop regelmatig

Als je een elektrische auto hebt, moet je natuurlijk wat vaker stoppen. Hoewel een Renault Scenic opladen slechts twee of drie keer hoeft als je naar Italië rijdt, is het nog steeds verstandig om niet te lang achter elkaar te rijden. Ons advies is om elke twee uur even een kwartier te stoppen, de benen te strekken en een frisse neus te halen. Het is nog slimmer om bij een tankstation te stoppen, zodat je een kopje koffie kunt drinken en wat extra energie krijgt.

Tip 3. Zorg dat de kinderen zich niet hoeven te vervelen

De Renault Scénic actieradius is voldoende om een flink stuk achter elkaar te rijden, maar het is niet slim om dat te doen. Zelfs niet als de kinderen lekker liggen te slapen. Al zullen ze waarschijnlijk het grootste deel van de tijd wakker zijn. Neem niet alleen eten en drinken mee, maar ook speelgoed of vermaak dat geschikt is voor hun leeftijd. De meeste kinderen hebben wel een iPad of telefoon; zorg ervoor dat ze deze in de auto kunnen gebruiken. Maar een boek of een spelletje is natuurlijk ook leuk!

Categorieën: Algemeen