Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Frankrijk aangescherpt vanwege de geplande demonstraties in het centrum van Parijs. ‘Wees alert en vermijd plekken waar demonstraties zijn’, waarschuwt het ministerie op de website.

Wie toch naar Parijs gaat, moet er rekening mee houden dat veel van de bekendste attracties gesloten zijn. De Eiffeltoren, het Louvre, Musée d’Orsay, Centre Pompidou, warenhuizen als Galeries Lafayette en tientallen andere bezienswaardigheden van de Franse stad blijven zaterdag dicht vanwege de demonstraties van de zogenoemde ‘gilets jaunes’. Ook zijn zeker zes van de tien voetbalwedstrijden in de hoogste Franse voetbalcompetitie komend weekend afgelast, en zijn diverse operavoorstellingen geannuleerd.

Diverse reisorganisaties hebben de geplande stedentrips naar Parijs geannuleerd, vanwege de verwachte ongeregeldheden. Men wil de toeristen niet blootstellen aan het gevaar en bovendien is veel gesloten, hetgeen een bezoekje aan Parijs ook minder interessant maakt dan normaliter.

Ondanks de toezegging dat de accijnsverhoging op benzine en diesel niet doorgaat, blijft de onvrede in Frankrijk groot. Ook in andere Franse steden worden demonstraties verwacht. Hoewel hier vorige week minder rellen bij ontstonden, is het toch verstandig ook deze steden te mijden.

Categorieën: Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *