Drukte verwacht vanwege herfstvakantie

op .

Komend weekend begint de herfstvakantie voor de vakantieregio's noord en midden. In verband hiermee wordt er grote drukte verwacht op de wegen en op Schiphol.

Recorddrukte op Schiphol

Schiphol verwacht in de herfstvakantie zelfs flink meer reizigers dan vorig jaar. De luchthaven gaat uit van zo'n drie miljoen passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen. Dat is 12% meer dan in dezelfde periode in 2015. Komende vrijdag verwacht men de grootste drukte, met zo'n 208.000 reizigers.

Maar ook op de weg wordt het dus druk, met name komende vrijdag. De ANWB verwacht dat het vanaf 13:00 uur al druk wordt en dat de files snel zullen toenemen. Vooral richting de toeristische gebieden in het midden en zuiden van Nederland zal het erg druk zijn.

Volgens de ANWB zijn de grootste knelpunten de A1 tussen Apeldoorn en Hengelo, de A12 tussen Utrecht en Zwolle, de A28 tussen Utrecht en Zwolle en de A50 tussen Apeldoorn, Arnhem en Eindhoven.

Rond 19:00 uur moeten de files weer opgelost zijn.

Regio zuid is pas een week later vrij. De drukte zal dan minder zijn, dan komende vrijdag. Zie ook het herfstvakantie-overzicht.

 

 

Deel dit!

Close

Klik hieronder om deze pagina te delen.